miercuri, august 17, 2022

[NOILE TRENDURI ÎN ARHITECTURĂ ȘI DESIGN] Casa în stil modern-scandinav din Sânleani [GALERIE FOTO]

 

Este o casă modernă, nu foarte mare, situată practic la marginea orașului, gândită special pentru clienții mei care sunt persoane foarte ocupate – astfel încât în momentul în care intră pe ușă să se deconecteze de la cotidian, să se simtă cu adevarat acasă.

Linia generală a conceptului este modern-scandinav.

Am folosit culori neutre și culori naturale, pentru ca stilul cromatic să nu se demodeze foarte repede.

În livingroom am delimitat intrarea de restul încăperii printr-un aliament vertical de tije din lemn, iar bucătăria este open-space. Acest aliament se regăseste și în conceptul platformei dormitorului matrimonial, și în baia principală, oferind delimitarea dintre baie și partea de dressing.

Am aplicat tavane suspendate, în care sunt încorporate sitemele de sunet, securitate etc.

Conform stilului care ne reprezintă, ne place să ne jucăm cu lumini de fond care creează câteva trucuri optice, mărind spațile și făcându-le foarte aerisite.

Ca și mobilier am folosit multe elemente de la Bo Concept – casa de design de mobilier cu care am colaborat mult în perioadaca de activitate în Scandinavia.

Preferatul meu este scaunul de relaxare Imola, care este „semnătura” acestui concept.

În dormitorul matrimonial te poti bucura de un pat imens amplasat pe o platformă care este cu vedere spre terasa interioară, iar mai apoi spre cea exterioară și piscină.

În exterior, te bucuri de mult spatțu verde, un pavilion cu grill și loc de luat masa, iar în partea stangă, o piscină face deliciul grădinii.

Am gândit și un sistem de iluminat, cu elemente în formă de sferă, care să te relaxeze în serile calde de vară.

Hornul șemineului este placat cu piatră naturală – la fel ca și brâul casei.

 

Notă: Tânărul arădean Marius Tipei este interior  designer, și conduce propria sa firmă, o companie de Design Interior si Arhitectura– NEST DESIGN – după mai mulți ani de studii și experiență practică dobândită în Norvegia.

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. Dacă e din Sânleani casa, ce e cu dealurile alea din jur? Chiar și simulare fiind, e de porc.

    • Tu de unde esti de loc, „bravo”? Roaga-l pe unul care-i de pe aici sa te catere pe un bloc cu 8 etaje din Micalaca… ca se vad si de acolo Dealurile Siriei… daramite din capatul Sanleaniului…

Comentariile sunt închise.