FENG-SHUI

[NOILE TRENDURI ÎN ARHITECTURĂ ȘI DESIGN] După „experiența norvegiană”, tânărul arădean Marius Tipei își prezintă portofoliul (1) [GALERIE FOTO]

 

Inaugurăm, cu acest articol, un nou segment de rubrică pe criticarad.ro, dedicată noii arhitecturi și trendurilor contemporane în designul interior. Titularul și proprietarul de drept al proiectelor prezentate aici, implicit autor al seriei de articole care vor apărea cu o frecvență săptămânală, este tânărul arădean Marius Tipei, care conduce propria sa firmă – NEST DESIGN –  după ce s-a întors acasă în urma unui periplu, egal pragmatic și estetic, în Norvegia. Ideile sale sunt preluate, așadar, din spațiul nord-european – care, de mulți ani, „dă tonul” în ceea ce privește arhitectura și designul pe plan mondial.

***

(1) Concept LENTO – cafenea și delicatese – Timișoara (realizat și în funcțiune)

„Am creat un concept complex, pornind de la situația existentă a cafenelei din Arad (de pe Bulevardul Revoluției, lângă Teatrul de Stat – n. red.), de care propietarii nu erau  foarte mulțumiți. Ziceau ei: „nu acea picătură magică!” Împreună cu echipa care o am în spate am reușit să îmbinăm tendințe art deco și moderne în acest concept astfel încât să dăm ansamblului personalitate și unicitate” – își caracterizează lucrarea de la Timișoara (Timișoara Shoping CENTER – Mall-ul nou), Marius Tipei.

Zona Barului este  amplasată la intrare și este vizibilă din orice colț al cafenelei. Designerul s-a gândit la 7 lustre care să coboare deasupra barului, emițând o lumină caldă și oferind clienților o atmosferă primitoare.

„Spatiul este segmentat în două părți: în dreapta ne-am ridicat de la nivel, creând un podium, iar deasupra acestui podium am amplasat un set-up de lustre tip cerc,  concepute astfel încât să rupă linia de art deco în care se încadrează mobilierul, elementele gold de pe pereti cu cărămidă aparentă și cercurile LED cu lumină rece, care emană un suflu modern” – dezvăluie autorul lucrării, care a ales culori de contrast precum blue-spindrift, negru-cărbune, gri din stuco venețian accesorizat cu auriu.

Ca și placări, s-a ales un mix de ceramică ce simulează parchetul și gresie hexagonală în 3 nuanțe, care conectează podeaua cu peretii printr-un joc inedit, formând un tot unitar care să te ducă cu gândul la filmele fantastice.

 

Critic Arad, 23 ianuarie 2017 10:56

lento-caffee-06lento-caffee-05lento-caffee-04lento-caffee-03lento-caffee-024321LENTODSC_0042.JPGDSC_0036.JPG