joi, septembrie 29, 2022

Nouă acțiune de dezinsecție în municipiul Arad, de data aceasta prin AVIO-TRATAMENT

Rugăm apicultorii ca în perioada menționată să ia măsurile necesare, astfel încât tratamentul aplicat să nu dăuneze albinelor

Având în vedere nenumăratele sesizări primite de la cetățeni, în zilele următoare vom avea o nouă acțiune de dezinsecție în municipiul Arad, de data aceasta prin AVIO-TRATAMENT.

În data de 23 și 24 iunie, in intervalul orar 06:30-09:30 sau 18:30-21:30 in funcție de condițiile meteorologice, se vor desfășura lucrări de dezinsecție prin AVIO-TRATAMENT pentru combaterea țânțarilor adulți.

Iar în perioada 27-30 iunie, vom desfășura acțiuni de dezinsecție terestră. La cele două acțiuni vor fi folosite substanțele Deltatim Plus și Cymina Ultra.

IMPORTANT! Rugăm apicultorii ca în perioada menționată să ia măsurile necesare, astfel încât tratamentul aplicat să nu dăuneze albinelor.

Viceprimar, Ilie Cheșa

[COMUNICAT DE PRESĂ]
Prima acțiune de dezinsecție avio în municipiu

Primăria Arad pregătește o nouă acțiune de dezinsecție în municipiu. Aceasta se va desfășura în perioada 23 – 24.06.2022, în intervalul orar 6:30 – 9:30 și/sau seara în intervalul 18:30 – 21:30, în funcție de condițiile meteorologice.

Este pentru prima dată anul acesta când tratamentele pentru combaterea țânțarilor adulți vor fi aplicate cu ajutorul aviației utilitare.

Substanța folosită este Deltatim Plus®. Pe această cale avertizăm apicultorii ca, în perioada sus-menționată, să ia măsurile necesare astfel încât tratamentul aplicat să nu afecteze albinele.

În perioada 27 – 30.06.2022, în intervalul orar 21:30 – 5:30, în funcție de condițiile meteorologice, se vor desfășura lucrări de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor adulți și a căpușelor, pe raza domeniului public al municipiului Arad. Substanțele utilizate sunt Deltatim Plus® și Cymina Ultra®.

Toate produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide și sunt avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății.

Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

În cazul condițiilor meteo nefavorabile termenul de executare a lucrărilor de dezinsecție va fi prelungit.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecție trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate.

Din acest motiv se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecție în spaţii deschise pe malurile apelor, în depozite de anvelope uzate, subsoluri de la blocuri etc. în perioada de desfăşurare a acţiunilor de dezinsecție efectuate pe domeniul public şi privat.

Biroul de presă al Primăriei Arad
Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news