ȘTIRI

NOUA GRĂDINIȚĂ din Pecica începe noul an școlar sub spectrul POLITICULUI, într-o clădire ȘANTIER ÎN LUCRU, punând peste 100 de copii în situație de RISC EPIDEMIOLOGIC [GALERIE FOTO]

 

Peste 100 de copii deschid în această dimineață porțile noii grădinițe din orașul Pecica în condiții de RISC EPIDEMIOLOGIC, întrucât clădirea, care se afla sâmbătă, 12 septembrie, în faza de ȘANTIER ÎN LUCRU nu respectă standardele medicale prevăzute, legile sanitare și ordonanțele în vigoare … și așa ambigue: nu are personal calificat care să ia măsuri în caz de contaminare epidemiologică, are de peste 20 de ori mai mulți copii decât ar trebui să aibă, nu are compartimente despărțite de plexiglas etc.

Are, în schimb, o opulență de-a dreptul POLITICĂ!

Ansamblul arhitectonic de tip modern care pune o lumină kitsch pe palatul țigănesc cu care e gard-în-gard e un edificiu impunător, ce-i drept, dar care sâmbătă, 12 septembrie, după-amiaza, avea încă tabla cu ȘANTIER ÎN LUCRU. Dacă privești fotografiile (atașate articolului), vei observa că de fapt „măgăoaia” este dedicată 90% cadrelor care l-au comandat și abia 10 % copiilor: pute a politic de la o poștă. Deci NU COPIILOR LE E DEDICATĂ, iar dacă nu știi cine e Daniel Toth, profesor de sport în timpul liber și membru de partid 25 de ore pe zi, e suficient să-i dai click pe profilul de facebook și înțelegi TOT!

CHIAR TOTH!

„Directorul Liceului, un aservit primarului care anul trecut a făcut campanie cu copiii liceului luați de la cursuri… în timpul orelor de curs… care nu mai respectă Legea Învățământului, face doar ce i se ordonă de către primar… care se amestecă în treburile interne ale tuturor unităților de învățământ  pe care le percepe ca pe grădina proprie…” – ni-l caracterizează o sursă, care-l urmărește de când era mic.

 

Neprimind niciun semnal că s-ar fi predat Primăriei lucrarea de când am făcut noi fotografiile și până acum, n-avem cum să nu semnalăm îngrijorările părinților… în fond ale tuturor pecicanilor și ale tuturor oamenilor…

„Vina principală pentru numărul mare de copii înscriși aparține domnului director… a înscris copiii și sub doi ani! Nu trebuia să înscrie mai mult de maxim 17 într-o grupă – Cât spune legea – la o  grupă. La Grădinița nouă sunt înscriși 31 de copii în grupă! Or, în acest caz, copiii trebuiau redirecționați la cealaltă unitate, cu program prelungit” – își manifestă aceștia îngrijorarea!

Notă: Nu luați episodul cu domnul Toth ca pe o paranteză ignorabil-politică, pentru că, în caz că, Doamne ferește, se întâmplă ceva la noua grădiniță din Pecica, să știm cui să „mulțumim” și să nu uităm că suntem, că vrem, că nu vrem, în campanie electorală – victime, protagoniști sau simpli spectatori: dar în CAMPANIE ELECTORALĂ… așa coronavirusată cum e.

 

 

 

 

 

Lucian Valeriu, 14 septembrie 2020 8:10

toth-daniel-4toth-daniel-2toth-daniel-3toth-daniel-1gradinita-pecicagradinita-pecica-17gradinita-pecica-16gradinita-pecica-15gradinita-pecica-14gradinita-pecica-12gradinita-pecica-11gradinita-pecica-9gradinita-pecica-4gradinita-pecica-6gradinita-pecica-5gradinita-pecica-3gradinita-pecica-2gradinita-pecica-1