luni, martie 27, 2023

Nu-i mult, dar nici puțin… Consilierul local Beniamin Vărcuș face publică suma pe care i-a dat-o Falcă actorului Zoli Lovas pentru prestațiile la manifestările omagiale

 

Consilierul local PSD Beniamin Vărcuș a cerut autorităților locale ca, în baza Legii 544/2001 privind accesul le informațiile de interes public, să i se comunice suma exactă cu care Centrul Municipal de Cultură – principalul administrator al banilor publici alocați pe evenimente de către Primăria Municipiului Arad – l-a remunerat pe cunoscutul actor arădean Zoltan Lovas.
Cuantumul sumelor încasate de actor pentru anul 2016 este de 9000 de lei pentru 10 manifestări.

[COMUNICAT DE PRESĂ – PSD Arad]

Beniamin Vărcuş: „Să cânte trompetele!”

„Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană – ca o parfrază la o replică cinematografică intrată deja în legendă, alături de constatarea amară că imixtiunea politicului în actul artistic arădean a devenit deja o constantă.
Rezist! – declama în aceste zile pe scenă, plin de emfază şi talent actoricesc Zoltan Lovas, probabil cu gândul la agenda încărcată de manifestări culturale marca Falcă care îl aşteaptă în 2017”,
afirmă Beniamin Vărcuş, liderului grupului PSD-Alde din Consiliul Local Municipal

Consilierul social democrat a solicitat în baza legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile publice, situaţia contractelor de prestări servicii, derulate în 2016 între actorul arădean Zoltan Lovas şi Centrul Municipal de Cultură, organul de propagandă numărul 1 al primarului Falcă. Iar dacă vorbim despre propagandă, cunoscutul om de teatru a bifat în anul precedent zece manifestări omagiale de gen, servicii pentru care a fost remunerat cu suma totală de 9000 Ron.

„Nimic ilegal, doar profund imoral să te pretinzi un vector de opinie, în momentul în care conştiinţa ta civică trece prin puşculiţa publică generoasă a primarului, dimensionată pentru trubadurii regimului Falcă.Pentru că, pentru a fi oneşti până la capăt, acele manifestări proletcultiste imaginate de maşina propagandistică a edilului nu sunt altceva decât pretexte pentru ca personajul în cauză să urce pe scenă pentru a-şi debita în mod obsesiv caraghiosul discurs, ce a făcut în campanie deliciul show-urilor politice umoristice gen Starea Naţiei.Rolul şi funcţiunea lui Zoltan Lovas se reduce la a prefaţa apariţia “astrului din Brad” şi a universului său imaginar pe care încearcă cu agresivitate să ni-l impună, precum o tortură psihică fără sfârşit.Cei care sunt cuminţi şi îi cântă în strună sunt răsplătiţi pentru obedienţă prin robinetul de plăţi ce alimentează întregul alai al clientelei politice PDL-PNL.

Aşa că sigur că Lovas nu mai are niciun fel de credibilitate ca om al cetăţii în momentul în care mimează în mod manipulativ rezistenţa civică, pe acordurile sloganelor liberale.

Mare păcat că un actor atât de talentat, creator al atâtor roluri memorabile, se lasă antrenat în asemenea jocuri politicianiste şi a optat pentru un pact mefistofelic ce îl metamorfozează dintr-un artist complet într-o simplă trompetă a lui Gheorghe Falcă”, spune consilierul municipal PSD Beniamin Vărcuş

Biroul de presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

  1. Doar pentru respectarea adevarului si a faptelor, precizez ca Zoli nu a avut pancarta cu rezist si nici nu a participat la mitinguri. Eram pe scena si stiu, la fel cum stiu ca in poze pare ca exact cei care nu aveau pancarte par ca ar fi fost cei care sustineau demersul :)….ironia sortii :). Din nefericire, generalizarile si insuficienta evaluare a lucrurilor duc la crearea unor imagini false si a unor conflicte inutile. Mi se pare important sa specific pentru cei care vor sa-si antreneze discernamantul si echilibrul.

  2. ALOOOOOOO suntem in capitalism si in capitalism nu se face nimic de futui pomana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.