Nutriționistul-dietetician Alina Ciceu: Când ar trebui să apelăm la o cură de detoxifiere?

 

Un colon intoxicat poate sta la originea ficatului obosit, durerilor articulare, psoriazisului, eczemelor sau migrenelor. Intoxicarea organismului îşi pune amprenta nu doar asupra interiorului, ci şi asupra exteriorului. Pielea iritată, lipsită de elasticitate sau părul casant, fără strălucire sunt efectul unui colon bolnav.

Acumularea de toxine în colon determină afecţiuni la distanţă. De aceea, iritarea unei regiuni din colon, din cauza acumulării de toxine, se poate asocia cu simptome în altă parte a corpului. În acest fel se explică legătura dintre colon şi ficatul obosit, durerile articulare, psoriazis sau migrene.

Este greşit să tratăm doar aceste simptome, fără a lua în consideraţie colonul. Tratarea oboselii, migrenelor, durerilor articulare doar simptomatic nu face altceva decât să lase cauza nerezolvată. Atâta vreme cât colonul rămâne netratat, atâta timp cât toxinele stagnează acolo, simptomele – respectiv durerile articulare, migrenele, oboseala – vor persista sau vor reveni.

De aceea, o cură de stimulare a detoxifierii colonului poate rezolva oboseala ficatului, poate contribui la calmarea durerilor articulare, la vindecarea psoriazisului şi eczemelor, la dispariţia migrenelor. Aceeaşi cură de detoxifiere poate contribui la recăpătarea elasticităţii pielii, strălucirii părului şi fermităţii unghiilor.

Există mai multe semne prin care ne dăm seama că detoxifierea organismului nu decurge normal. Chiar dacă vă odihniţi şi vă hrăniţi suficient este indicat să faceţi o cură de detoxifiere în următoarele situaţii:

        aveţi stări de oboseală nejustificată şi nivelul de energie este scăzut

–        vă treziţi greu dimineaţa

        nu vă puteţi concentra

–        sunteţi depresivi, anxioşi, nervoşi

–         materiile fecale miros puternic

–         transpiraţia şi respiraţia miros neplăcut

–         apar depozite albicioase pe limbă

–         aveţi poftă de dulciuri, de alimente prăjite şi condimentate

–         suferiţi frecvent de indigestie

–         aveţi frecvent stări de vomă şi greţuri

         în unele afecţiuni cronice: acnee, hemoroizi, psoriazis, constipaţie, diabet, reumatism, artrită, cancer

         dacă sunteţi supraponderal sau sunteţi predispus la obezitate; de aceea se recomandă asocierea detoxifierii cu postul alimentar de peste an.

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

3 Comentarii

    • Pentru o curatare optima a colonului trebuie să reduceti consumul de alimentele procesate si lipsite de fibre (zahar alb, faina alba, produse de patiserie, carne, lactate, sucuri, bauturi carbogazoase, alcool) si să introduceti in alimentatie alimente intregi, pline de vitamine, minerale si fibre, cat mai proaspete si mai putin alterate (fructe, legume, nuci, seminte etc.).

  1. Nu stiu din ce cauza am tot ti.pul gleznela umflate, edeme si nu reusesc sa scap de depozitele acumulate in special la nivelul picioarelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy