N-CAZURI

O altfel de SCRISOARE DESCHISĂ: Măderat – Agrișul Mare, cel mai dezastruos DRUM din județ… încununarea incompetenței ETERNULUI PRIMAR de Târnova, Florin Farcașiu

 

O altfel de scrisoare deschisă primim (cu plăcere) de la niște cunoscători atât într-ale „subiectului Florin Farcașiu – primar de Târnova”, cât și în subtilitățile scrisului. Veți înțelege ușor de ce preferăm să o dăm nesemnată, la rugămintea cititorilor / colaboratorilor noștri, pentru că, nu-i așa?, trăim cu toții în același film… nu neapărat trebuie să fim din Târnova! Este o scrisoare-pamflet în spirit atât analitic cât și sintetic… semn că cititorii noștri sunt la fel (sau chiar mai mult) de bine informați, de critici și, nu în ultimul rând, de bine intenționați ca și noi. (Redacția)

 

Locuitorii comunei Târnova au început să caute transportoare militare blindate, pentru că se spune că TAB-ul ar fi singurul mijloc de transport cu care se mai poate răzbate pe drumurile comunei. De pildă locuitorii satelor Agrișu-Mare și Arăneag sunt disperați și ne roagă să  luăm legătura „cu mai marii județului” pentru că ,,cel mai longeviv primar” (de i-ar fi ultimul mandat!) Tovarășul Florin Farcașiu, care se crede o zeitate, nu este în stare, de zeci de ani, să repare drumul comunal de la Măderat spre Agrișu-Mare, care este, de departe, cel mai mare dezastruos drum din Județul Arad: încununarea incompetenței eternului primat de Târnova!
Rând pe rând cad mașinile celor din satele respective, microbusele și autobuzele PITO ce transportă muncitorii la fabrici… dar cui să-i pese?! Unul lasă toba, altul pivotul, omul a rămas cu roata strîmbă, o doamnă cu ditamai  Jeepul a refuzat să mai mergă într-o zi pînă la Agriș întorcându-se de unde a venit, declarând că „e nevoie de tractor să ajungi în sat”. Unii spun că se va turna un film, inspirat din titlul „Drumul oaselor” – Drumul osiilor rupte… și de aceea se păstrează drumurile așa.

Întrebări multe i se pot pune acestui „Zeus de Târnova”… care a reparat drumul de la Târnova la Căsoaia doar pentru ca o renumită cîntăreață să nu-și frângă vreun toc la pantof și să nu se facă de râs mahărul cu cele mai jalnice drumeaguri. La ora la care vorbim, pentru primarul Farcașiu, un singur drum contează: cel de la Târnova la Căsoaia – iar amicii și prietenii săi știu de ce! Numai C.J. Arad nu știe încă… dacă ne întreabă, le vom spune într-o altă scrisoare, doar pe acest subiect!
Farcașiu, în mărinimia lui, s-a gîndit să asfalteze totuși și el acolo vreo 300 m de străzi… cât să nu  mai frământe cu pantofii mocirla „frații” de la bisericile neoprotestante – dar până și acesta a fost un gest eminamente electoral… fiind importanți „frații” peste trei ani, când vor fi alte alegeri.

Târnova este ultima comună din județ la capitolul investiții, ultima care nu are apă curentă, canalizare sau alte utilități, ultima în care se trăiește ca în Evul mediu – și nu e nici un fel de exagerare în ceea ce spunem. Ne uităm la comune mici, situate în zone defavorizate, care au taxe și impozite mai mici decât la noi – și vedem cum primarii acestora știu să acceseze câte un proiect european, cu sate care – ceea ce noi abia visăm! – au străzi asfaltate, apă curentă și canalizare, parcuri și sistem de colectare al deșeurilor…

În comuna în care nimeni nu are voie să respire fără semnul Atotputernicului, trebuie să avem curajul măcar să ne întrebăm public: oare acestui primar, nesimțit de longeviv față de incompetența sa, nu îi este totuși rușine  de oamenii comunei care l-au votat, de ceilalți primari ai comunelor mici?!  Vorba unui coleg de partid, care, sătul, a izbucnit într-un mediu public: „Tovarășe primar, lasă dezmățul de la Căsoaia și apucă-te și fă măcar un proiect European, măcar cât să vadă domnii de la „Județana de Partid” că faci  și matale  ceva, acolo, că de când ești primar nu se vede altceva în urma ta decât o nenorocire continuă și un privitivism nerușinat.”

Articol asociat:

ANI l-a confirmat pe Florin Farcașiu ca incompatibil. Primarul Târnovei s-a încoronat „papă” în perioada 2012 – 2014

Critic Arad, 12 iulie 2017 3:11

casoaia-tarnova-25casoaia-tarnova-24casoaia-tarnova-23casoaia-tarnova-22casoaia-tarnova-21casoaia-tarnova-20casoaia-tarnova-19casoaia-tarnova-18casoaia-tarnova-16casoaia-tarnova-15casoaia-tarnova-14casoaia-tarnova-13casoaia-tarnova-12casoaia-tarnova-11casoaia-tarnova-10casoaia-tarnova-9casoaia-tarnova-8casoaia-tarnova-7casoaia-tarnova-6casoaia-tarnova-5casoaia-tarnova-4casoaia-tarnova-3casoaia-tarnova-2casoaia-tarnova-1