ȘTIRI

O asistentă la Spitalul de Psihiatrie Ștei a fost înjunghiată de un pacient aflat sub tratament în unitatea medicală

 

Un bolnav aflat de mai mulţi ani sub tratament de specialitate la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă din Ştei a înjunghiat, miercuri dimineaţă, o asistentă, în curtea unităţii. Femeia în vârstă de aproximativ 45 de ani a fost dusă la spital în Cluj Napoca și este în stare stabilă, iar Poliţia a declanşat o anchetă.

Pacientul s-a năpustit asupra asistentei și a înjunghiat-o în spate, în partea dreapta. Asistenta are o plagă penetrantă la nivelul toracelui, dar este stabilă. Totuși, are nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență și a fost transportată de un echipaj SMURD la spitalul din Cluj Napoca.

Agresorul este internat în Spitalul de Psihiatrie tot pentru săvârșirea unei infrancțiuni de omor.

„În această dimineață, ca urmare a lucrurilor întâmplate în ultimele două luni și a gravelor carențe în managementul Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Ștei, un pacient a înjunghiat o angajată în curtea spitalului. După dărâmarea CRUCII era evident că se va întâmpla o nenorocire. Vinovați principali managerul spitalul Ghilea Carmen dar și Bolojan Ilie și Balaj Iulian. Doresc însănătoșire grabnică angajatei și sper ca autoritățile să facă o cercetare corectă și să nu le fie frică de Stalin de Bihor.” – este postarea făcută de fostul director al unității sanitare, Ciprian Florin Luca pe pagina sa de facebook.

Conform unor surse din sistemul sanitar, o posibilă cauză a incidentului ar putea fi „faptul că medicii nu merg la muncă decât 2 ore pe zi, unul dintre aceștia ar consuma diverse substanțe interzise, iar pacienților internați nu li se mai dau medicamentele așa cum trebuie și nici mâncare ”.

„Cercetarea la faţa locului a fost efectuată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Serviciului Criminalistic, iar cercetările vor continua sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor” – conform reprezentanților IPJ Bihor.

***

Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă din Ştei a mai fost implicat într-un scandal mediatic după alegerile locale din luna septembrie 2020 când președintele ales al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a demolat o cruce amplasată în curtea spitalului și a înlocuit conducerea unității exclusiv din rațiuni politice.

 

Sasha Romanov, 27 ianuarie 2021 1:39