luni, februarie 6, 2023

O bucată de gazon sau Falcă și prosteala de campanie

 

 

„Ne respectăm valorile – am propus ca Flavius Domide să devină cetățean de onoare. Sala Regele Ferdinand plină astăzi de oameni apropiați de fotbalul arădean, care au venit în număr mare la lansarea cărții despre marele fotbalist arădean Flavius Domide, o legendă vie pentru ”Bătrâna Doamnă”.Tuturor celor prezenți la acest eveniment, iubitori ai sportului rege și foști jucători ai echipei UTA le-am oferit o amintire din vechea arenă UTA, o bucată de gazon”  a postat Gheorghe Falcă pe pagina oficială de facebook imediat după încheierea evenimentului care a avut loc sâmbătă 7 mai 2016.

Am blestemat news feed-ul pentru că mi-a dat de lucru mai ales că m-a prins fix lecturând articole fine și apreciative pe subiectul „marșul bicicliștilor” și asta în publicații care la o bere sunt anti-Falcă. Îmi ziceam că în Arad nimeni nu mai are curajul să scrie ceva rău-serios la adresa lui Falcă. Niciun ziar. Nicio instituție. Niciun cetățean. Nimeni. Niște răzvrătiți mai încearcă dar o fac pe timpul, neuronii și  pielea lor. În presa locală să fii anti-Falcă înseamnă șă-i lași pe tinerii  redacției să-și amăgească zelul  jurnalistic cu niște reportaje despre starea orașului. Evident că jupânul redacției dă mâna cu Falcă și savurează ipocrit această victorie.

Dar nu despre relația Falcă-presă e subiectul acum. Postarea la care fac referire chiar m-a înduioșat. Mi-am dat seama că edilul chiar ține la amintirile  noastre. Ne gâdilă civic, premeditat și cu cele mai fine unde malefice toată conștiința și identitatea noastră locală, sportivă, culturală etc.  Chiar este omul o sursă eternă de inspirație. Poți scrie despre el romane, pamflete, ode, anchete,  chiar la rubrica de sănătate și operații estetice poți scrie dacă  nu ai altceva mai bun de făcut. Dar totuși… E trist nu că îl avem pe Falcă primar. Istoria joacă feste de cele mai multe ori mai ales atunci când e scrisă prost și e sabotată politic. Tristețea e că, încă, sunt oameni pentru care el, politic,  mai înseamnă ceva. Chiar totul.

Dovada, un dialog neconvențional, redat integral chiar de la postarea la care fac referire. Comentariile interlocutorilor sunt preluate exact, fără corectură.

Sasha Romanov : O bucată de gazon e un titlu minunat pentru o carte despre  cum am făcut Kaufland toate stadioanele din Arad cât am fost primar.  Excelent , domnule Falcă, și sperăm să vă bântuie crampoanele de pe iarbă.

A.N:   Daca asa prostii scrii si la site-ul ala, o sa fi somer repede fratica. Mai documenteaza-te, sau esti din ala platit in campanie sa faci propaganda „independenta” emoticon wink

Sasha Romanov: Ești chiar amuzant. Ți-o dat Falcă o bere după marș și ți-o pus ecuson de postac prost? Și, ca să-ți răspund retoricii, într-un oraș cu primar megaloman și cu apucături dictatoriale fiecare ar trebui să facem propagandă cetățenească dacă mai vrem ca Aradul să fie ceva. Dacă nu, hai să-l lăsăm să moară că ne e aproape Timișoara.

O.I:   decat niste spatii deschise intrate in paragina pe care sa mai bata mingea vreo 2-3 puradei, mai bine niste supermarketuri care produc niscaiva locuri de munca. Cum is, mai prost platite sau nu, dar sunt..niste oameni duc ceva bani acasa la copii .

D.SȘasha .documenteazate înainte sa vb .acele terenuri au fost private și nu ale primăriei dar nu ai tu de unde sti.

Sasha Romanov :  Da,măi…A venit Kaufland în Arad și managerul lor s-a plimbat prin oraș la pas să găsească terenuri de la proprietari în vârstă să le cumpere pe 2 lei…Sigur așa s-a întâmplat…Le-au luat 5 la leu că altfel nu-mi explic de ce le-au luat pe toate că nivelul de trai al arădeanului de rând nu e chiar așa de bun încât să fie non-stop în Kaufland la cumpărături…Și, bonus, plimbându-se așa la pas managerul a dat și peste Ela alergând pe stadioane pentru  întreținere și au semnat contractele pentru  toate cele arhitectural-tehnice ale investiției lor…Cât de naivi puteți fi…

A.N: Sasha Romanov  ti-e rusine sau esti las/a sa postezi cu numele tau real? ti-e rusine de ce scrii? ti-e rusine sa nu se afle cine esti de fapt? esti postac de meserie? sau care este „impedimentul” din cauza caruia nu postezi cu numele real?

P.OCat timp sunt private pot sa se construiasca si o mie de kaflanduei. deocamdata n ai loc de parcare in parcarea lor .i nseamna ca le merge bine afacerea.dupa ce au disparut echipele fabricii,cam cine a ti fi vrut voi sa intretina stadioanele ,si sa joace cine?

Sasha Romanov: Domnule A.N , nu, nu mi-e rușine nici cu numele nici cu cine sunt. Doar că mă bucur de libertatea de a-mi construi oricând orice identitate. Credeți că identitatea dumneavoastră reală îl interesează pe Falcă mai mult decât a mea construită? Sunteți doar un CNP hăcuit politic și virusat de convingerile politice și cetățenești ale altora. Cât despre opinia dumneavoastră domnule P.O., aceasta nu poate decât să intristeze comunitatea din care faceți parte. De întreținerea stadioanelor e responsabilă administrația locală prin departamentele ei și pe banii noștri plătiți pe impozite și taxe locale. Administrația locală are obligația, în primul rând, să găsească soluții pentru comunitate. Să dezvolte orașul cu viziune și pe termen lung. Putea, de exemplu, să amenajeze parcuri pe acele stadioane. Spații verzi în care să evadezi. Putea să facă zone de agrement în aer liber. Teatru de vară, de exemplu. Era necesar doar să recondiționeze peluzele, să împădurească de jur-împrejur, să reamenajeze pista de atletism unde era cazul pentru cei care aveau chef de alergat, să lase gazonul să fie loc de joacă pentru copii și să lase intrarea liberă. Putea, de exemplu, să facă un parc exclusiv pentru cei care au animale de companie pe care trebuie să le scoată la plimbare fără ca acest banal comportament să iște războaie între proprietarii de animale și părinți cu copii. Vreți să vă desenez eu proiecte cu ce se putea amenaja pe stadioane? Dar nu ne băgăm noi peste creionul ceruit de arhitect al primei doamne a municipiului. Ca o concluzie, mergeți la vot și alegeți pe cine vă reprezintă dar totuși nu vă pierdeți identitatea proprie și nu vă obturați libertatea de a avea opinii personale, netrucate de euforia momentului. Edilul unui oraș, al oricărui oraș, rămâne în statistica numărului de mandate. Deciziile lui, însă, rămân și , dacă sunt proaste, cangrenează modul de viață al întregii comunități pe termen lung. Și nu uitați, cetățenii unui oraș trebuie în primul rând să se iubească și să se respecte între ei ca să-și poată iubi orașul și, în al doilea rând, să învețe cum să abordeze campania electorală a oricărui candidat. Cu discernământ, nu cu patimă. Mulțumesc.

R.C.I: domnule gheorghe falca nu mai pozati intr-un om care tine cu sportul aradean.dumneavoastra ati distrus cele mai multe baze sportive ale aradului inclusiv stadionul pe care s-a disputat primul meci de fotbal din romania.sa va fie rusine.cat despre candidatura dumneavoastra ca primar al aradului parerea mea este ca nu veti mai iesi si anul acesta.

M.M:  Noi , cei care am copilarit in preajma echipei U T A , vrem sa ne bucuram de acest eveniment alaturi de un om ca Flavius Domide – acest mare sportiv , mare iubitor al sportului si ambasador al mai multor sporturi prin urmasii sai . Ne doare pe noi langa basca de optiunile dumitale politice si de dorinta dumitale de a avea alt primar . Nu mai are lumea respect pentru nimic , profita ca latratu’ e liber .

R.C.I:  Eu il respect pe acest domn.sa nu fiu inteles gresit domnule M.M.sunt de acord cu ceea ce spuneti dumneavoastra dar sincer daca era domnul presedinte al frf sau al ligii de fotbal ok.nu unul care a distrus sportul aradean.pe langa asta dansul ramane in inimile celui care l au cunoscut ca fiind cel mai bun sportiv aradean.pe dansul l ati intrebat oare cati bani ii da statul roman pe luna?nu vedeti ca adevaratele valori sunt uitate in timp?abia cand este an electoral isi aduc aminte politicienii si aici il includ si pe domnul falca ca mai avem si noi niste valori.de ce?ca are nevoie de voturi.adevaratele valori ar trebui apreciate altfel.din pacate in general statul roman isi cam bate joc de ele.

C.H.C  La urmatoarea sindrofie ,o bucata de mall de Kauffland! (big like – n.red.)

Am preluat comentarii pro și contra, nu și pe cele gen inimioare și limbi  de facebook. Totuși, dincolo de divertisment, încolțesc buruieni urâte. Ne schimonosește politica, ne transformă în arme colorate politic de ucis rivali, în vampiri de ideologii și devize false, în haită de hiene asmuțite să netezească drumul. Mi-aș dori ca noi, electorii, să fim mai educați electoral. Mai cu măsură și cu luciditate când vorbim de rău sau când ne suștinem aleșii. Să ne cunoaștem mai bine interesele comune și să fim de partea, nu a celor care candidează, ci de partea noastră.  Pentru candidați aș dori decență. O memorie mai bună și mai multe promisiuni realizabile.

Încă mai cred că electorul este educabil la fel ca și cititorul. Este important șă promovăm ideologii, nu neapărat oameni. Cât despre domnul Falcă, nu-i port nicio ranchiună personală. Ca și simplu cetățean al acestui oraș și dânsul, ca și oricare dintre noi, ar putea fi un om de afaceri respectabil și responsabil în viața comunității… 

Ultimele Știri

Related news