luni, februarie 6, 2023

O familie de braconieri din zona Gurahonț a fost „călcată” de Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase

 

 

Ieri dimineață, au avut loc trei percheziții domiciliare pe raza comunei Gurahonț la persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Perchezițiile s-au desfășurat în zona Buceava-Șoimuș, la domiciliile a trei bărbați ( Costea Iosif din localitatea Șoimuș și frații Costea Lucian și Costea Gelu), cu vârste cuprinse între 38-43 de ani, bănuiți de săvârșirea acestor infracțiuni. Cei trei, sunt cunoscuți în zonă ca făcând parte din „trupa” de braconieri care fac legea în zonă, anturaj din care nu pot să lipsească nici Surda Călin și  Tămaș Valentin, cei care, în noaptea de 9 martie 2017, în timp ce se aflau la braconat, au tras focuri de armă și l-au împușcat intenționat pe pădurarul Jiva Sorin.  

****

[COMUNICAT DE PRESĂ –  IPJ ARAD]

PERCHEZIȚII DESFĂȘURATE DE SERVICIUL ARME, EXPLOZIVI ȘI SUBSTANȚE PERICULOASE

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai Secției nr. 2. Rurală Pecica, Secției nr. 10 Rurală Gurahonț și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț au efectuat, ieri dimineață, trei percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea mai mutor infracțiuni.

Perchezițiile s-au desfășurat pe raza localității Buceava-Șoimuș, la domiciliile a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38-43 de ani, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma activităților desfășurate, au fost depistate 5 cartușe de calibrul 12 cu capsa nepercutată, 24 capse pirotehnice, 2 bucăți trofeu din specia căprior și 400 de țigarete netimbrate.

Bunurile găsite în urma perchezițiilor au fost indisponibilizate de polițiști, cei trei bărbați fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată, nerepectarea regimului armelor și munițiilor și deținere ilegală de armă supusă autorizării.

Polițiștii continuă documentarea activității infracțională a celor în cauză.

 Articol asociat:

https://criticarad.ro/actualizare-12-la-un-an-de-la-comiterea-tentativei-de-omor-asupra-padurarului-sorin-jiva-tribunalul-arad-s-a-pronuntat-6-ani-de-inchisoare-pentru-autorul-fizic-al-faptei-complicii-au-primit-achit/

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. Dar de Nelu Tămaș din Iacobini nu zice nimeni nimic , că el este cochiul lor din umbră…

Comentariile sunt închise.