Acasă ȘTIRI O ghenă de gunoi amplasată în interiorul scării blocului 2A din Vlaicu...

O ghenă de gunoi amplasată în interiorul scării blocului 2A din Vlaicu a luat foc

0
Incendiu Vlaicu

Pompierii au fost alertați în această după-amiază despre producerea unui incendiu la o ghenă de gunoi în municipiul Arad, str. Predeal, nr 12.

Intervenția 

Au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, autoscara S42, descarcerarea și doua echipaje SMURD și un echipaj SAJ.

Întrucât ghena este amplasată în interiorul scării blocului, fumul dens a pătruns și în interiorul blocului, până la etajul 8.

Concomitent cu acțiunea de stingere, s-a acționat și pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul blocului.

Incendiul a fost localizat. Până în acest moment au fost evacuate 21 de persoane.
Toate persoanele sunt stabile, conștiente și cooperante. Acestea au primit îngrijiri medicale la fața locului iar la spital a fost transportat un minor în vârstă de 17 ani, prezentând simptome ușoare de intoxicație cu fum.

Și SAJ Arad a fost alertat

Fiind anunțați că în municipiul Arad, Calea Aurel Vlaicu, bl.A2 sc. C se manifestă un incendiu puternic, fiind afectate 2 etaje (9-10), 6 apartamente/etaj. și sunt și persoane blocate, CONSTIENTE, AGITATE.

Au fost alocate echipaje medicale, 1 SAJ cu medic și 2 echipaje SMURD.

 

„Concomitent cu acțiunea de stingere, se acționează și pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul blocului” – a anunțat ISU la ora 15.20

[ACTUALIZARE] – ORA 16.45

COMUNICAT DE PRESĂ

În această după-amiază, în jurul orei 15:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la ghena pentru deșeuri menajere, amplasată în interiorul scării unui bloc de 10 etaje din municipiul Arad, strada Predeal.

Pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu: două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru salvare la înălțimi și două echipaje SMURD, încadrate cu 17 subofițeri, 1 maistru militar și un ofițer. În sprijinul forțelor au intervenit și două echipaje SAJ.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul ghenei pentru deșeuri, cu degajări de fum la nivelul scării blocului, până la etajul superior.

Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au acționat și pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul scării de bloc și în apartamente.

Astfel, au fost evacuate în siguranță 22 de persoane, dintre care doi minori care prezentau simptome ușoare de intoxicare cu fum. Cei doi minori au fost transportați la spital de către echipajele medicale SAJ.

Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, în limitele găsite, în aproximativ o oră.
În urma incendiului au fost afectate de fum apartamentele situate la nivelele superioare.

În aceste momente se acționează pentru îndepărtarea efectelor negative ale incendiului.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

***

[ACTUALIZARE] (ora 18.20):
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului

a fost stabilită ca fiind fumatul. În speță, o țigară aruncată în toboganul ghenei pentru deșeuri a condus la producerea incendiului.

Biroul de presă al ISU Arad

Exit mobile version