miercuri, februarie 8, 2023

O nouă MIZERIE marca TEHNODOMUS-SYLC CON TRANS: expertiza asupra asfaltului PASAJULUI de la CET a ieșit „sub standarde”. Prin urmare, cele două firme vor decoperta și reface șoseaua! [FOTO]

 

De două zile vehiculată „pe surse”, informația privitoare la faptul că din cauza calității proaste a mixturii asfaltice care s-a turnat (mai ales) pe coborârea înspre Nădlac a pasajului de cale ferată ce urmează să traverseze liniile de tren pe relația Arad-Curtici, Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, în calitate de beneficiar, va ordona decopertarea și reasfaltarea, a explodat astăzi, oficial.

Verificările efectuate de către specialiștii DRDP Timişoara au scos în evidență probleme de calitate a asfaltului turnat recent, asta după ce beneficiarul a dispus o contraexpertiză la expertiza pe care cele două firme, TEHNODOMUS (care a câștigat contractul) și SYLC CON TRANS (căruia i s-a dat lucrarea în sub-antrepriză) au efectuat-o… probabil „din pix” – și care a ieșit NEGATIV, adică sub standardele admise.
Adică, o bătaie de joc.
Exact cum se prezintă în fotografiile atașate arată stratul asfaltic astăzi: un strat subțire și, vizibil cu ochiul liber, format dintr-o mixtură de proastă calitate.

„În această situație, nu putem da în folosință pasajul. Se mai fac teste de calitate, am trimis probe din asfalt și la laborator și așteptăm rezultatele” – a declarat Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timișoara și cel care a dispus contraexpertiza.

În aceste condiții, desigur că nu se pune problema deschiderii „epicului” pasaj de la CET la începutul lunii iulie, așa cum era promis, programat, afișat etc.

„Nu putem lua o decizie privind data deschiderii traficului înainte de a vedea care sunt problemele de pe șantier, dar cel mai probabil în luna august pasajul va fi deschis. Menționez că DRDP Timișoara nu face rabat la calitate, cu toate că lucrările vor fi întârziate cu o lună. Preferăm să știm că e vorba de o lucrare de calitate, decât una proastă, așa cum suntem obișnuiți de ani de zile” –a mai spus Ispravnic.

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

  1. felicitari constructorilor pentru nuanta gri de vopsea, arata mult mai bine decat gri ciment.

Comentariile sunt închise.