miercuri, octombrie 5, 2022

„O șansă pentru fiecare” – un proiect implementat de Crucea Roșie din România Filiala Arad

[COMUNICAT DE PRESĂ]
O șansă pentru fiecare

Societatea Națională de Cruce Roșie din România Filiala Arad (SNCRR Filiala Arad), implementează proiectul O șansă pentru fiecare, aprobat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), Axa prioritară 2.- Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul specific – 2.1. Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP.

Obiectivul general al proiectului

constă în creșterea capacității organizaționale a SNCRR Filiala Arad de a se implica în formularea unui standard comun de pregătire și intervenție la nivelul comunității și totodată dezvoltarea la nivel local a unei rețele de voluntari în Municipiul Arad, ce vin în sprijinul comunității în situație de criză.

Rezultate așteptate în cadrul proiectului:
  • 160 de persoane participante la workshop-uri (8 evenimente a câte 20 persoane / eveniment, cu administrația publică, aleși locali și societate civilă),
  • 1 ghid de bune practici reprezentând măsuri de intervenție în caz de urgență,
  • 160 cetățeni participanți la evenimentele organizate, în comunitate,
  • 50 de contracte de voluntariat încheiate,
  • 75 de persoane, pregătite și certificate în domeniul primului ajutor,
  • 4 exerciții de simulare a unor situații de criză;
  • Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea si promovarea dezvoltării la nivel local în baza Parteneriatul de Dezvoltare Locală (PDL), încheiat cu Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Arad.
Valoarea totală a proiectului este de 403.052,00 lei, din care 394.990,96 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Data începerii proiectului: 20.06.2022;
Data finalizării proiectului: 19.08.2023.
Cod proiect: COD MySMIS2014+-151539/ SIPOCA-1007.
Date de contact: Manager proiect CUVINEANU IUDITA, Tel./fax: 0257/ 281.625, 0722/714.908, e-mail: [email protected] sau la sediul SNCRR Filiala Arad, Str. Ceahlău, nr. 22, Arad.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news