joi, martie 30, 2023

O victorie cât o calificare pentru fetele Naționalei de fotbal: România – Ucraina 2-1 [GALERIE FOTO]

 

 

Echipa Naționalei feminine de fotbal a României a câștigat aseară, cu scorul de 2 la 1, meciul împotriva Ucrainei pentru calificarea la Campionatul European- Olanda 2017. Meciul s-a disputat la Cluj, pe stadionul Constantin Rădulescu.

Era probabil de așteptat să nu fie cel mai frumos meci posibil, având în vedere în primul rând miza lui, adică un loc la Campionatul European de Fotbal, care va avea loc în 2017 în Olanda. Și nici nu a fost, a fost mai degrabă un meci scrâșnit, îndârjit, un meci de luptă, fiecare dintre cele două echipe dorindu-și cele 3 puncte care însemnau pașaportul pentru Olanda 2017.

Istoria meciului s-a scris în primele 11 minute, minute în care s-au înscris toate cele 3 goluri (1-0 în minutul 3, Havristiuc, 1-1 în muntul 8, Ovdiychuk și 2-1 în minutul 11, Dușa). Ce a urmat după minutul 11 a fost mai degrabă un meci de uzură, în care echipele și-au împărțit perioadele de dominare, echipa Ucrainei având poate un plus la posesie, însă ocaziile cele mai mari aparținând tot naționalei noastre, care a avut și o bară în repriza a II-a, după o lovitură de cap expediată de la mai bine de 11 metri.

Să remarci pe cineva după un astfel de meci ar fi nedrept, așa că la „remarcați” voi trece doar ECHIPA ROMÂNIEI, dar și staff-ul tehnic al acesteia, în frunte cu antrenorul Mirel Albon.

Chiar și după o victorie in calificările Campionatului European nu pot să nu remarc lipsa de interes a principalelor publicații de sport pentru fotbalul feminin, dar și interesul mai degrabă redus al spectatorilor, aceștia fiind prezenți astăzi la stadionul din Gruia în număr destul de mic.

Echipele:

România: Părăluță – Corduneanu (min. 50 Giurgiu), Havristiuc, Bortan, Ficzay, Sârghe, Rus (min. 46 Lunca), Voicu, Olar (C), Oprea (min. 63. Bătea), Dușa.

Ucraina: Zvarich – Basanska, Filenko, Boychenko (min. 46 Khimich), Diatel, Andrukhiv (min. 66 Kalinina), Ovdiychuk (min. 86 Andrukhiv), Apanaschenko, Vasylyuk, Kozyrenko, Kravets.

În clasamentul grupei în acest moment conduce Franța (21 de puncte), urmată de România (13 puncte), Ucraina (13 puncte), Grecia (6 puncte) și Albania (0 puncte), toate echipele din grupă mai având de disputat câte o singură partidă, excepție făcând Ucraina, care a disputat toate cele 8 meciuri.

Victoria din meciul cu Ucraina ne-a asigurat locul 2 în grupă, fapt care nu înseamnă calificarea automată la Campionatul European, pentru că doar 6 din cele 8 ocupante ale locului secund se califică direct, celelalte două urmând să dispute un meci de baraj. Prin urmare, în cel mai rău caz vom ajunge la baraj, însă ce șanse avem exact vom afla doar după ce își vor disputa Finlada, Italia și Rusia meciurile pe care le mai au de jucat.

România va avea ultimul meci din calificări cu naționala Greciei, marți, 20.09.2016 de la ora 20.00 pe stadionul Constantin Rădulescu din Cluj iar dacă va fi cazul, va juca și meciul de baraj pentru calificare.

 

FOTO: Călin Precup

Ultimele Știri

Related news