marți, martie 28, 2023

Oameni cu care ne mândrim. Azi: Andrei Ando, director la Camera de Comerț

 

Știam eu că sfârșitul verii va aduce în orașul de pe Mureș un vânt de schimbare și de primenire de noi oameni, pe noi funcții. Ca arădean, nu pot decât să mă mândresc, național și internațional, cu geniile care ne populează urbea și care contribuie la mersul înainte al societății noastre. Astăzi vom face vorbire despre cel mai geniu dintre geniile locale, pe numele său Andrei Ando, căruia sfârșitul verii i-a făcut cadou o nouă funcție remunerată în roni.

De câteva zile încoace, gura lumii nu mai tace. Și a tot insinuat pe lângă urechile mele tot fel de zvonuri legate de numirea lui Andrei Ando într-o funcție mare de conducere la Camera de Comerț. La început am ignorat complet acest zvon. Păi cine ar risca să îl angajeze pe Ando? Mai ales la Camera de Comerț! Că omul nostru e absolvent de facultate de jurnalistică, ba chiar și posesor de titlu de doctor, pe tema de Pamfil Șeicaru. Deci nici o potriveală nu-i între diploma de studii a respectivului (na! că autocorectul îmi tot modifică și scrie ,,respectatului”!) și cerința postului. Dar nu e treaba mea de ziarist mărunt, ros de invidii josnice, să analizez cerințele ce devin din ocuparea postului de director la Camera de Comerț. Căci, da, azi am verificat zvonurile și mi s-au confirmat! Ando este de câteva zile directoraș pe acolo! Motiv pentru care îl felicit public pentru această realizare și declar pe propria răspundere că orașul meu iubit, Aradul, nu contenește să mă minuneze de la o zi la alta și să mă lase adeseori cu gura căscată în mijlocul drumului.

De altfel așa au rămas și unii membri ai boardului Camerei de Comerț, tot cu gura căscată, când au auzit minunea. Că dacă cineva crede că numirea în funcție a domnului director s-a făcut, așa cum cereau uzanțele, prin convocarea boardului, se înșeală amarnic. Dânsul a fost numit direct pe post, că doar nu era să îi deranjeze pe oamenii ăia, mulți dintre ei aflați în concediu, pentru un fleac ca ăsta!

Peste câteva zile urmează să părăsesc acest minunat oraș și să petrec câteva luni într-o țară nu chiar atât de dezvoltată ca a noastră, anume în Germania. Iar acolo, vă promit, dacă voi avea ocazia, le voi dezvălui secretul devenirii noastre pe calea progresului. Păi ce rost are să pregătești oameni pentru diferite funcții și îndatoriri? Numai încarci grila de personal aiurea. Mai bine angajezi unul multilateral dezvoltat, pe toate posturile. Director de televiziune, director de Cameră de Comerț, director de Arad-capitală culturală, profesor la universitate, editorialist pe Vestic.ro, consultant, scriitor de carte despre China, scriitor de carte de interviuri, bărbat, tată și soț!  Și are și permis de conducere cat. B! Ba chiar am de gând ca, după ce am să îi las pe nemți căzuți la pământ sub greutatea invidiei, să fac și o faptă bună. Am să le recomand să îl ia ei pe Andrei. Să aibă și ei noroc de el. Fac eu cinste, deși știu că acasă voi deveni cel mai detestat arădean.

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.