marți, martie 28, 2023

[OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ – Liceul Tehnologic „ Aurel Vlaicu”] CALIFICAREA DE OPERATOR LA MAȘINI CU COMANDĂ NUMERICĂ (CNC)

 

CALIFICAREA DE OPERATOR LA MAȘINI CU COMANDĂ NUMERICĂ-CNC

Liceul Tehnologic „ Aurel Vlaicu” oferă elevilor de clasa a VIII-a calificarea de operator la mașini cu comandă numerică, învățământ profesional pe o durată de 3 ani, în colaborare cu Asociația Economică Germano –Română DRW Arad.

O mașină unealtă cu comandă numerică (MUCN) este acea mașină la care programarea comenzilor se realizează prin interfața unui calculator, folosind un cod numeric convențional.

O MUCN este alcătuită din mașina unealtă propriu-zisă (strung, freză etc),echipamentele de comandă numerică legate între ele prin echipamentul electric.

CNC-controlul numeric al computerului este controlul automat al instrumentelor de prelucrare cu ajutorul unui computer.

Calificarea de operator la mașini cu comandă numerică presupune 3 ani de studiu-pregătire teoretică și practică efectuată la agenți economici.

Liceul Tehnologic „ Aurel Vlaicu” dispune de ateliere, laboratoare și săli de clasă dotate corespunzător pentru învățarea acestei meserii.

Dotare ateliere: mașina de frezat CNC, strung cu comandă numerică, truse de scule, bancuri de lucru cu dispozitive si unelte necesare învățării primilor pași in meserie.

Dotare laborator: 2 simulatoare CNC cu programe pentru executarea diferitelor piese, truse de măsurare și control, șublere și micrometre manuale și digitale, truse de cale plan-paralele, comparatoare, scule așchietoare, trusă de rugozități etc.

Ce beneficii îți oferă această calificare:
-Instruire practică în condiții reale de muncă și la companii de profil
-Bursă profesională oferită de stat 200 lei+bursă de la agenții economici 200/300 lei
-rata de angajare a absolvenților este ridicată :de la industria mecanică, medicală până la industria chimică ,mașinile unelte cu comandă numerică eficientizează procesele de producție prin precizie înaltă.

Cum poți evolua în carieră:
-după terminarea școlii profesionale un absolvent poate continua studiile în clasa a XI a până la terminarea liceului, pentru obținerea unei calificări de nivel 4

-în învățământul postliceal ,după finalizarea liceului
-în învățământul superior ,după finalizarea liceului

Jobul de operator la mașini cu comandă numerică este fascinant deoarece el avansează în același timp cu tehnologia și este din ce în ce mai căutat pe piața actuală a muncii.

Majoritatea unităților de producție din diverse zone industriale dețin astfel de mașini, iar pentru a lucra pe o astfel de mașină trebuie obținute cunoștințe de desen tehnic, organe de mașini, studiul materialelor, noțiuni de așchiere, elemente de programare etc, cunoștințe obținute în cei 3 ani de școală profesională.

Diploma obținută asigură accesul pe piața muncii din România și UE.

Perioada de înscriere :
5-8 iulie 2021
22-28 iulie 2021

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news