[OFICIAL] Secţia TBC se mută în Grădişte

 

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a dispus astăzi, 27 iunie 2016, începerea procedurilor de achiziţii de mobilier şi realizare de branşamente la utilităţi în vederea mutării secţiei TBC în noul imobil din cartierul Grădişte. În această dimineaţă, în cadrul unei şedinţe operative cu aparatul din subordine şi cu specialişti în domeniul medical, preşedintele Consiliului Judeţean a luat decizia utilizării spaţiului nou pentru destinaţia pentru care a fost construit.

Mutarea secţiei TBC a fost blocată în urma iniţiativei de a reloca acolo secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, însă, în cadrul şedinţei de astăzi, soluţia a fost considerată neviabilă. „Noi plătim chirie, iar secţia TBC este în condiţii improprii, deşi avem o clădire nouă, care stă nefolosită. Este în interesul Aradului, al arădenilor, ca această secţie să fie mutată cât mai grabnic. Rezolvarea situaţiei de la TBC este una dintre priorităţile începutului meu de mandat. Ce s-a făcut bine înainte, trebuie să continue, iar greşelile trebuie corectate. Construirea noului imobil a reprezentat un efort considerabil al Consiliului Judeţean şi o iniţiativă necesară, ţinând cont de incidenţa afecţiunilor pulmonare în judeţul Arad şi de condiţiile existente acum în secţia veche”, a subliniat dl. Iustin Cionca.

Odată cu mutarea în noul sediu, Aradul dobândeşte o unitate medicală modernă. Consiliul Judeţean rezolvă una dintre deficienţele majore ale sistemului sanitar local. În paralel, preşedintele Consiliului Judeţean, preşedintele Iustin Cionca, a solicitat administratorului public un raport privind necesarul pentru întreţinerea spaţiilor de la secţia de obstetrică-ginecologie, astfel încât, pe termen scurt, actul medical să poată fi desfăşurat şi acolo în condiţii cât mai bune. Pe termen lung, dorim să identificăm un  teren adecvat, cât şi resursele financiare necesare, pentru un nou Matern. Această nouă construcţie poate fi primul pas spre un spital nou, construit modular, aşa cum a fost identificat ca necesitate, în Strategia de sănătate din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Totodată, Iustin Cionca a solicitat aparatului de specialitate o evaluare a strategiei Spitalului Judeţean. În perioada următoare, Consiliul Judeţean va realiza o analiză a problemelor din sistemul medical arădean, pentru stabilirea priorităţilor.

Comunicat de presă

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6539
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy