ȘTIRI

Omor la Pecica, în ajun de Crăciun

 

În ajunul Crăciunului, în jurul orei 22.00, într-un imobil de pe raza localității Pecica, a avut loc o altercație între 3 bărbați de 22, 24 și 47 de ani, eveniment soldat cu decesul bărbatului de 47 de ani.

În urma administrării probatoriului, cel bănuit de comiterea faptei, tânărul de 24 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore pe baza de ordonanța de reținere, iar in urma prezentării magistraților cu propunere de arestare preventivă, pe numele sau a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.
Din informațiile furnizate de anchetatori, cauza altercației de la care a pornit omorul pare a fi… o tânără de 18 ani – se arată într-o informare de presă trimisă astăzi, 25 decembrie, 2018.

Filmul omorului

Din informațiile care s-au putut culege până la această oră, crima s-a petrecut la mometul fatidic al unei beții prelugite, în trei.  Tânărul de 24 de ani, s-a dus în „vizită” la victimă, luându-și și „prietena” de 18 ani cu el… ca plată pentru băutură și găzduire, pare-se.

„Conflictul dintre agresor și victimă ar fi început după ce tânăra ar fi refuzat să întrețină relații sexuale cu victima. Aceasta ar fi început o ceartă cu tânăra și ar fi încercat să o lovească, moment în care tânărul de 24 de ani a sărit pe bărbatul de 47 de ani cu pumnii și picioarele. Victima era căzută pe jos când tânărul de 24 de ani a pus mâna pe un cuțit și i-a tăiat gâtul. La crimă ar fi asistat pe lângă tânără, și martor, în vârstă de 22 de ani, care ar fi consumat băuturi alcoolice cu cei doi înainte de declanșarea conflictului. Victima a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe, însă nu a mai putut fi salvată” – au declarat surse polițienești.

„Tânărul a fost reținut, iar astăzi am înaintat propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său pentru comiterea infracțiunii de omor. Tribunalul Arad a admis propunerea de arestare preventivă”, a declarat presei procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu.

Soluția pe scurt – așa cum apare pe Portalul Instanțelor

Tip solutie: Încheiere

Solutia pe scurt: În baza art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi dispune arestarea preventivă a inculpatului SZELLELKI TIBERIU ALEXANDRU, pe o durată de 30 de zile, începând cu 25.12.2018 şi până la data de 23.01.2019, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat prin apărător, de luarea măsurii arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 260 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 25 decembrie 2018, ora 14,45.

 

Critic Arad, 25 decembrie 2018 3:47