sâmbătă, aprilie 1, 2023

Orașul Nădlac nu are CENTRU DE PERMANENȚĂ funcțional pentru că primarul Radu Mărginean nu vrea să mute de acolo biroul ȘEFULUI „SERVICIU BUGET”. Pavel Gondec zice că el nu se opune… dar însăși realitatea îl contrazice!

 

Istoria (rămasă în stadiul de prefață și BIROU PRIVAT AL UNUI FUNCȚIONAR de 5 ani încoace!) CENTRULUI DE PREMANENȚĂ de pe strada George Enescu, nr. 74 din Nădlac începe din mandatul fostului primar Vasile Ciceac, care a reușit să aducă în oraș Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarerare, trecându-l în subordinea Consiliului Local. Actualul primar, Ioan Radu Mărginean, s-a opus încă de la începutul mandatului său existenței și funcționării acestui instrument administrativ prin care cetățenilor li se asigura, la urma urmei, o facilitate enormă, inițial vehiculând ideea „sumelor prea mari necesare funcționării serviciului SMURD” și culminând (în 30.10.2018) cu inițierea unui proiect de hotărâre privind desființarea activității serviciului! Spre norocul nădlăcanilor, majoritatea consilierilor locali au fost împotriva acestei desființări.

Cine se opune și DE CE existenței unui Centru de Permanență la Nădlac?!

Dacă serviciul SMURD există azi în Nădlac, acest fapt se datorează UNUI SINGUR VOT în favoarea Nădlăcanilor în acea ședință, iar dacă acesta e pe cale să fie preluat  (așa cum e firesc) de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, acesta este meritul deputaților Eusebiu Pistru și Glad Varga.  „Senatul României a adoptat, luni, 16 septembrie, 2019, proiectul de lege care prevede preluarea personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD din Arad (Nădlac și Vinga), Hunedoara, Maramureş şi Sibiu de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă.” – nttv nadlac. 

Un număr de 8 medici și 15 asistente au semnat pentru acest Centru de permanență… din Nădlac și din afara Nădlacului – acasta însemnând nu doar „aderența la cauză”, cât și coparticiparea, dorimța de angajare într-un asemenea proiect.

Ei bine, tocmai primarul Mărginean și „mânuitorul”, său, Pavel Gondec, șeful „Serviciului BUGET” au luptat și luptă în continuare, cu o acribie aproape imposibil de înțeles, ca asemenea tip de instituție socială  să nu existe în orașul pe care, la data la care discutăm, încă îl păstorește.

„În eforturile sale de a desființa și vinde tot ce există în Nădlac, actualul primar Ioan Radu Mărgineana a inițiat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Nădlac din data de 24.07.2017 un proiect de hotărâre privind desființarea activității Centrului de zi de îngrijire a copiilor din Nădlac – serviciu din subordinea C.L.O. Nădlac. Și de această dată consilierii locali au votat împotrivă și au salvat Centrul de Zi – socotind că activitatea este benefică pentru copiii care îl frecventează” – spicuim din din surse oficiale și publice… în speță canalul TV al Nădlacului – http://www.nt-tv.ro.

 

 

Ne chinuim degeaba să încercăm să înțelegem altfel decât într-o cheie… ultrasubiectivă acest tip de opoziție. Ședința de mai sus este continuarea firească a aprobării Direcției de Sănătate Publică a înființării centrului. Prin solicitarea Primăriei Orașului Nădlac nr. 110544/ 07.12.2016 înregistrată la DSP Arad cu nr. 6247/07.12.2016 privind obținerea avizului epidemiologic și condițiile care trebuie îndeplinite pentru înființarea unei unități medicale Centru de permanență, orașul Nădlac a primit aviz favorabil pentru amenajarea acestei funcțiuni propuse. Trebuiau îndeplinite doar  condițiile pentru amenajarea spațiilor:

Bugetul anului 2017 s-a suplimentat astfel încât spațiul să fie renovat, dotat cu echipamente de birou, echipamente, medicamente etc. în valoare de 20.000. Lucrurile s-au mișcat, spațiul a fost renovat, actele au fost transportate cu roaba într-o fază… dar ce trebuia să se cumpere nu s-a cumpărat, iar biroul domnului Pavel Gondec a rămas tot acolo.

În 2018, banii rămânând necheltuiți, s-au mai alocat 50.000 de lei – de asemenea rămași necheltuiți!

În condițiile date, i-am adresat domnului Gondec o întrebare dublă… fiind, efectiv, șocați de răspunsul său:

„Domnule Gondec, de ce v-ați opus în ședințele consiliului local înființării centrului de permanență la Nădlac? V-a deranjat simplul fapt că funcționarea a fost aprobată în biroul dumneavoastră și trebuia să vă mutați ?” – l-am întrebat, printr-un mesaj, pe „conducătorul din umbră a destinelor administrației nădlăcane”.

Recunoaștem că nu ne-am așteptat la răspunsul pe care șeful Serviciului BUGET ni l-a oferit. „Eu nici vorbă să mă opun înființării / funcționării acestul Centru de permanență, de care e clar că nădlăcanii au nevoie! Nici nu m-am opus, nici nu mă opun… și la o adică cine sunt eu să mă opun voinței consilierilor?… Eu sunt doar un funcționar al acestei primării, iar faptul că acum candidez pentru o demnitate de consilier e doar răspunsul la apelul unui prieten de la Pro România… Nu mă interesează atât de mult acel birou încât să fac opoziție majorității – sunt dispus să îl părăsesc odată ce toate demersurile legale vor fi întocmite!” – ne-a uluit Pavel Gondec.

Păi și atunci de ce e tot acolo… de cel puțin doi ani, toate demersurile legale fiind făcute?! Singurul răspuns logic ar fi că pe Radu Mărginean îl interesează ca biroul lui Pavel Gondec să rămână acolo… cine știe de ce?… Sau că Pavel Gondec îl manipulează într-un asemenea hal pe bietul primar încât îl face să-și dorească el asta…

Ce sunt, care e rolul lor și cum funcționează centrele de permanență?

„Nu mulți oameni cunosc multe informații despre centrele de permanență cu medici de familie. Cu toate acestea, este important să știi că fiecare oraș mare sau mic are altfel de Centre de permanenţă finanţate de CAS.
Acestea sunt de fapt locuri unde medicii de familie fac gărzi pentru pacienții lor. Ele sunt arondate unui cabinet MF în care se găsesc medici de familie şi asistente,gratuit, zilnic între ora 15 şi 8 dimineaţa a doua zi, plus întreg wekendul – de vineri la 15, până luni la 8.
CAS achită gărzile profesioniştilor – medici de familie şi asistente, astfel încât să existe o prelungire a activităţii medicului tău de familie şi în afara orarului, pentru chestiuni care nu recesită o urgenţă reală.
Aceste centre au rolul de a ușura sarcinile serviciului 112, dar și ale spitalelor. Consultaţiile şi tratamentele în Centru sunt gratuite şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă-i asigurat sau nu.” (conform www.avantaje.ro)

În Județul Arad există 17 centre de permanență.

 

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

 1. Pacat ca nu avem centru de permanenta in Nadlac! De minciunile cuplului Marginean – Gondec, suntem satui pana peste cap! Dupa 27 septembrie speram ca noul primar sa faca acest centru de permanenta! Domnule Gondec, ce veti face dupa data de 27 septembrie, ca de la primarie nu mai aveti ce sifona! Oricum va trebui sa parasiti biroul!
  Margi tu ce mai faci? Nu zici nimic? Nu vorbesti cu nimeni? Sper ca nu esti bolnav… Pregateste-ti CV-ul, vei avea nevoie de o slujba!

 2. Am inteles CA COsmin Albu (White), eroul nadlacan al mizeriilor electorale a intrebat de umila mea persoana! Daca nu stiati, el e geniul creativ al mizeriilor, jignirilor, telefoanelor false care au fost facute in scopul si pentru domnul Marginean.
  Nu e problema Cosmine, m-am adaptat la stilul tau josnic de campanie. La fiecare jignire si aberatie de-a ta, voi raspunde cu cate o floare.
  Eu nu pot fi rautz ca si tine! Nici macar nu m-am decis cu cine votez deocamdata!
  Dar stiu clar cu cine nu votez!
  – Nu votez cu hotii!
  – Nu votez coruptia!
  – Nu votez minciuna!
  – Nu votez oamenii care au demonstrat in 4 ani ca nu sunt capabili sa faca nimic!
  – Nu votez ciuma rosie!
  – Nu votez primari marionete!
  Deci NU votez cu voi!
  In rest numai de bine!
  Nu uita Albule, Nadlac e orasul unde a aparut pentru prima oara placuta celebra „Muie PSD”!
  Iti doresc o zi fara mizerii de campanie!

Comentariile sunt închise.