POLITICE

ORDINELE DE ZI PE UNITATE ale „Diviziei PNL Arad” în ZECE PAȘI, trasate membrilor și simpatizanților „pentru ca să fie bine și să iasă BÎLCEA” [CAPTURI DE PE ECRANELE LOR]

 

Probabil că nu există meserie mai urâtă pe pământul ăsta decât să fii „membru de partid” (oricare ți-ar fi gradul) – cel puțin asta e opinia noastră (a mea și a restului oamenilor a căror coeficient de inteligență, experiență, competență în domeniu contează pentru mine)  pe care niciun exemplu, din 1970 încoace de când am început să înțelegem ce se întâmplă în mediul nostru ultradependent până la sevraj de drogul numit POLITICĂ, nu ne-a contrazis-o (puținele contraexemple care se pot invoca au existat doar pentru a confirma regula). Când spun asta, mă limitez la această țară, mă refer la absolut toate partidele din această țară, aplic doar subiecte din acest județ și exemplific exclusiv cu date și persoane pe care le cunosc destul de bine încât să îmi permit o părere critică. Filtrez tot ce-am de spus prin cultura moștenită și dobândită (n-am prea întâlnit oameni să mi-o conteste) și prin 20 de ani de activitate jurnalistică aproape neîntrerupți.
Consider că POLITICA E CEL MAI MARE RĂU care ni se întâmplă de 100 de ani încoace și că de vină nu e ȘTIINȚA POLITICII – care e o disciplină respectabilă, concepută de grecii antici,  pentru oameni morali și cu caracter – ci MEMBRI DE PARTID CARE COMPUN PUTEREA… masa, deloc critică, selectată după cele mai josnice criterii în care se măsoară omul: lipsa de caracter, ura față de aproapele care crede în altceva, paranoia unidirecționată, dorința de a se căpătui rapid și disponibilitatea față de orice act imoral. Acestea, DOAR acestea, sunt CRITERIILE REALE prin care poți parveni în orice ierarhie politică existentă la ora actuală pe piața socială contemporană – în orice oraș mare, mic, comună sau sat din țara asta.
Acestea fiind clarificate (se simțea necesitatea și chiar datoria de a ne comunica poziția personală – nu-i așa? – față de CAMPANIA ELECTORALĂ PENTRU ALEGERILE LOCALE care… iat-o cum a furat startul!), să-i dăm drumul la o dezvăluire compilată sub forma unui RAPORT INTERN ca urmare unei acțiuni de contraspionaj a unuia dintre agenții noștri secreți care lucrează sub acoperire la butoanele lor… scopul acestui demers fiind aproape exclusiv cel de a ne da nouă motive-n plus să ne întărim teza  că nu există meserie mai urâtă pe pământul ăsta decât să fii „membru de partid”.

Ne-a căzut în inbox o schiță a „operațiunilor interne din PNL Arad” care e prea bună, din punct de vedere tehnic, ca s-o stricăm îmbunătățind-o stilistic, astfel încât, efectiv, i-am pus doar diacritice și literele lipsă: 

„PNL nu se teme de adversarii din celelalte partide cât se teme de Bibarț, iată câteva informații din interior, din care unele se văd și din exterior:

Primul pas: după ce Falcă a depășit momentul critic în care, după ce i s-a cerut în sedința de conducere lui Bibarț să declare în scris că nu vrea postul de primar (lucru refuzat de Bibarț și momentul în care s-a pus problema destituirii din funcția de primar cu ajutorul majorității peneliste din CLM (Bulbuc chiar oferindu-se flămând să preia interimatul).

Pasul doi: în ciuda dispoziției interne de la centru de a nu se lansa candidații înaintea lansării candidatului pentru Primăria Capitalei și înaintea finalizării sondajului privind pe cel mai bine clasat candidat, PNL Arad și-a lansat candidații. Caraghios e că singurul care a citit de pe un prompter improvizat pe un laptop ceea ce i s-a stabilit, a fost Bîlcea (și acolo s-a remarcat numele Falcă tot la zece cuvinte!)

Pasul trei: faza cu primarii PSD prezenți la lansarea PNL, încă o sfidare la adresa conducerii centrale (e vorba de Duțu Căprar, primarul din Șicula, Florin Dema, primarul din Șimand, Iosif Bimbo, primarul din Livada și Emanuel Horhat, primarul din Beliu – personaje asupra cărora vom reveni separat… că merită! – n.red.).

O prima concluzie: trei decizii de la centru încălcate și sfidate de Falcă, Geanina, Cionca și Bîlcea.

Pasul patru: Geanina trecută pe lista candidaților la parlamentare în ciuda interdicției ANI până în decembrie 2021.

Pasul cinci: să se posteze cât mai multe lucruri cu Bîlcea și probleme care țin de municipiu, deci îmbunătățirea imaginii sale publice, având în vedere popularitatea de care se bucură Bibarț.

Pasul șase: Bibarț primește interzis la posturile da radio și tv, aflate la mana lui Falcă, în locul lui fiind promovat „la greu” Bîlcea, care habar nu are de problemele concrete ale municipiului și răspunde doar cu planuri și intenții. Asta în vreme ce Bibarț dădea răspunsuri la obiect și documentate ca un primar care e în miezul problemelor. Mai mult, când Bibarț a găsit un post dispus să-l preia, AltFM, apare o slugă, Tony Farcas și îl bagă și acolo pe Bîlcea.

Pasul șapte: la întâlnirile Alianței Vestului dar și la altele, Bibarț primește sarcina de la partid să-l care după el și pe Bîlcea (dovada fiind chiar ultima postare a lui Bibarț cu întâlnirea de la Cluj).

Pasul opt: Bibarț nu mai are voie să facă postări cu vizite la locuri unde se execută lucrări decât dacă îl ia cu el și pe Bîlcea în caz contrar punându-se în joc destituirea.

Pasul nouă: i se cere lui Bibarț să o lase mai moale cu facebookul. Se poate vedea că popularitatea lui Bibarț comparativ cu a lui Bîlcea e mare, chiar dacă ordinul de partid este ca postările cu Bîlcea să fie distribuite masiv.

Pasul zece: Falcă este mai mult în Arad decât la Bruxelles unde ar trebui să funcționeze. Se vede ideea și teama de a nu scăpa lucrurile de sub control.

***

Interesant e că, pe pagina lui Bibarț, încep să apară idei de mișcări de stradă în susținerea lui de candidat. E ciudat căci nu se știe dacă sunt în favoarea lui sau ca să fie folosit drept motiv de eliminare!

Urmăriți comentariile coperta de la pagina oficială a lui Bibarț!

Încheierea discursului lui Bibarț de la lansarea candidaților a fost cât se poate de clar! Avem în PNL o gașcă, grup de interese care trebuie eliminat. Altfel Aradul va rămâne prin marioneta Bîlcea încă mult timp de acum înainte proprietatea lui Falcă, Gianina, Cionca și restul găștii. Atașez câteva dovezi foto”.

 

Lucian Valeriu, 18 februarie 2020 5:28

primari-psd-pnlalianta_vestuluiInterdicitie-GianiDispozitii-1Dispozitii-2Bilcea-2Bilca-1BONULBILCEA