joi, mai 19, 2022

Până și oamenii din PARTIDA DE CORN a Orchestrei Filarmonicii se iau de Bibarț… că-s doi în loc de patru – nu trei cum a declarat el!

În data de 15.02.2022 în cadrul emisiunii „E marți, e Bibarț!” de la La Strada Tv, primarul Aradului a declarat că în urma discuției „cu cineva de la Filarmonică” a fost informat „că doi sau trei angajați care sufla-n corn nu vor să participe la concert că s-au supărat pe dirijor.”

În urma declarațiilor domnului primar al Aradului Călin Bibarț referitoare la Filarmonica Arad, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad a mandatat conducerea sindicatului să emită presei următorul comunicat:

În declarațiile făcute presei în data de 15.02.2022 în cadrul emisiunii „E marți, e Bibarț!” de la La Strada Tv, primarul Aradului a făcut câteva observații la adresa angajaților din Filarmonică.

Aceste afirmații sunt eronate și dorim să aducem clarificările necesare.
1. Managerul Filarmonicii iși ascunde incompetența în spatele minciunilor

Conducerea Filarmonicii Arad dezinformează în mod repetat autoritățile locale despre situația Filarmonicii si despre problemele reale ale acesteia.

În data de 15.02.2022 în cadrul emisiunii „E marți, e Bibarț!” de la La Strada Tv, primarul Aradului a declarat că în urma discuției „cu cineva de la Filarmonică” a fost informat „că doi sau trei angajați care sufla-n corn nu vor să participe la concert că s-au supărat pe dirijor.”

Ținem să ii amintim domnului primar Călin Bibarț că de mai mulți ani orchestra și corul sunt incomplete. În cadrul partidei de corn sunt angajați doi instrumentiști.

Repertoriul programat de către conducerea instituției prevedea patru instrumentiști la partida de corn.

Șeful de la partida corn a depus o cerere conducerii instituției pentru completarea partidei cu doi colaboratori externi, celor doi angajați fiindu-le imposibilă interpretarea la patru instrumente.

Discuțiile dintre corniști și soliști/dirijori s-au rezumat la lipsa celorlalți doi instrumentiști de la partida corn. Nu s-a pus problema nici o clipa ca cineva din orchestră să nu participe la concertul de joi.

Constatăm că, conducerea instituției, cunoscând adevărul, dezinformează în mod voit autoritățile locale cu scopul de a incrimina artiștii Filarmonicii Arad pentru a-și ascunde incompetența.

2. „O poveste fără sfârșit”

La finalul intervenției în emisiune, primarul Călin Bibarț menționează că povestea „e și cu sfârșit la Filarmonică”.

Sfârșitul ar fi atunci când Primăria Arad ar pune capăt acestui management defectuos care pătează imaginea Filarmonicii și a Municipiului Arad.

Atașăm acestui comunicat cererea pentru completarea partidei de corn, cerere ce nu a primit nici un răspuns:

N. RED. Ce am înțeles noi de aici? Că-i noaptea minții la Filarmonica din Arad și ziuă, curând, n-o să se facă… cred că numai o compoziție cu vână gen „cornul vânătorilor de la filamonică” ar putea dacă nu să-i deștepte pe oamenii ăia, barem să-i trezească…

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news