POLITICE

Până și USR PLUS s-a prins de minciunile lui Falcă și ne cere părerea: Cu sau fără pod nou peste Mureș?

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Cu sau fără pod nou peste Mureș?

 

Acum 3 ani, administrație condusă de Gheorghe Falcă prezenta triumfalist „unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România … cu o valoare de peste 49 milioane de euro”.

Ce a „uitat” să menționeze liderul PNL Arad este că o bună parte din sumă (mai exact 159 de milioane de lei) nu este eligibilă, adică NU va fi plătită din bani europeni. A făcut atunci cât de multă campanie a putut cu acest subiect, lăsând cartoful fierbinte în mâna viitorilor decidenți din Consiliul Local și povara pe umerii arădenilor.

Proiectul vizat prevede, în mare:

-achiziția a 10 autobuze electrice plus infrastructură de încărcare;

-amenajarea traseului rutier necesar;

-construirea unui nou pod peste Mureș, în capătul străzii Andrei Șaguna.

Între timp, s-au cheltuit bani pentru implementarea sa, iar acum orașul trebuie să împrumute 100 de milioane de lei, pentru a duce proiectul la final. Pe masa CLM Arad se va afla joi decizia de a aproba (sau nu) acest credit.

Suntem la capătul unor decizii administrative proaste, care pun orașul Arad în fața unei alegeri dificile, cu ambele variante pierzătoare:

-îndatorăm orașul, pentru a câștiga partea eligibilă a proiectului (bani europeni și contribuția guvernamentală), plus podul care este, fără îndoială, necesar;

-respingem creditul și pierdem banii europeni, banii cheltuiți până acum și nu vom avea acel pod.

Vă asigurăm că înaintea votului vom cântări cu mare atenție avantajele și dezavantajele pe care ambele variante le aduc orașului și locuitorilor. De asemenea, vă rugăm să ne spuneți care este opțiunea dumneavoastră, completând formularul următor: http://bit.ly/PodNouArad.

Critic Arad, 11 mai 2021 5:41

imagine_2021-05-11_173906

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107