marți, martie 28, 2023

Parcările din „Fortuna” – ghinionul tuturor… prin rotație!

Problema locurilor de parcare în Arad a fost și va rămâne pentru totdeauna nerezolvată. Chiar dacă în unele cartiere/ zone din municipiu au răsărit câteva parcări, în altele aplicăm legea junglei. Caz concret –  Aleea Saturn dar și toată zona „Fortuna”, „Lebăda”.

Când administrația ne lasă de izbeliște, ce ne mai rămâne?

Nu de puține ori am postat pe rețele despre faptul că am primit amenzi pentru parcare pe Aleea Saturn. Am fost, să zicem, subiectivă, dar în această situație suntem zeci de rezidenți. Zilnic, prin rotație, ne trezim amendați de Poliția Locală. Ba am parcat pe un teren mocirlit care figurează ca spațiu verde, dar nu-i fir de iarbă, ba am parcat pe bordură, ba am blocat accesul la ghenele de gunoi, ba pe colț… ba la naiba să ne ia pe toți odată…
Prilej de infarct, atac cerebral (pot să dau zeci de exemple concrete doar de pe strada asta) sau / și dosare penale – chiar și pentru cei sănătoși, pașnici și morali dintre noi – și toate astea din simplul motiv că NU EXISTĂ LOCURI DE PARCARE pentru care să plătim și să fim liniștiți.

Cel mai recent episod, vineri 10 martie

Pe când credeam că e o binecuvântată după-amiază de vineri, îmi pot trage sufletul după o săptămână halucinantă, îmi bate la ușă un vecin și mă anunță că „vezi că e Poliția Locală jos, îți face poze la mașină… sigur te amendează”. Mașina era parcată în fața blocului, cu puțin din portbagaj pe trecerea de pietoni. Atât permitea locul. Singurul loc disponibil. Nu încurca traficul, putea trece orice mașină de intervenție (de la salvare la pompieri, orice).

Am luat doar cheia de la mașină și am coborât într-un suflet, înjurând încă de dinainte de a ieși din casă.

Când am ajuns la mașină și i-am văzut pe cei doi polițiști locali „încurcați” doar de mașina mea, pleiada de înjurături s-a amplificat considerabil. Unul dintre agenți, mai „dur” el de felul lui (deși doar și-a făcut omul treaba) a început să țină piept înjurăturilor și a încercat să mă legitimeze. I-am spus că nu mă legitimez că n-am făcut nimic și, în plus, înafară de cheia de la mașină n-am nimic asupra mea. Moment în care mi-a zis că „dacă nu te legitimezi, te-ncătușez și te duc la secție”. Nu are rost să mai expun și noul val de înjurături care a urmat. Și, totuși, în secunda aia de negru în fața ochilor când lejer poți lovi pe cineva, am decis brusc să mă calmez și i-am întrebat „de ce hărțuiți locatarii de pe Saturn? Pentru că amenzile zilnice sunt hărțuire din moment ce nu au altă opțiune, decât să parcheze pe unde apucă.”

„Am venit la sesizare” – a răspuns unul dintre agenți. „La sesizare exact pentru mașina mea?” – m-a împins curiozitatea. „Nu chiar. A sunat cineva din zonă, să ne prezentăm pe Aleea Saturn că sunt mașini parcate neregulamentar”. Între timp au verificat cine a făcut sesizarea și l-au invitat la o discuție. Ceea ce bine că s-a întâmplat.

Ce a fost cu sesizarea de fapt

Un alt rezident, de la scara vecină, sătul să găsească aproape zilnic amenzi și notificări în parbriz, exasperat și simțindu-se hărțuit la fel ca toți ceilalți care suntem în situația lui, în ziua lui liberă la serviciu, a decis să cheme Poliția Locală să amendeze tot ce prind. Ceea ce s-ar fi întâmplat dacă nu izbucnea scandalul.

Concluzia, la pace, a fost simplă

Pe Aleea Saturn NU sunt locuri de parcare nici pentru 30% dintre rezidenți. Nici nu se prea stresează nimeni (administrația în speță) să rezolve problema asta, mai ales că trebuie să rămână și niște fraieri abonați la amenzi pentru că amenzile sunt venituri la bugetul local. Numai că, cei de pe Aleea Saturn s-au cam săturat de jocul ăsta și le e lehamite.

Ce se poate face?

Nu mare lucru. Locuri de parcare în primul rând, chiar o parcare supraetajată – spații sunt… vi le arătăm cu degetul dacă nu le găsiți pe Waze – la voi asta durează ani… până vi se termină mandatul. Nici primul pas (identificarea unui teren) nu-și asumă nimeni să-l facă, iar rondurile de zi sau de noapte ale primarului evită Aleea Saturn.
Probabil pentru că n-are unde parca.

Dacă se gândește, totuși, să ia în serios această problemă a locatarilor, îl așteptăm, pașnici, să ne organizeze o întâlnire la fața locului, preferabil de la ora 18 în sus, să ne arate unde va găsi un loc de parcare fără să poată fi amendat.

P.S Le cer scuze polițiștilor locali pentru valul de înjurături. Dar nu promit că n-o s-o mai fac.

 

 

Ultimele Știri

Related news