marți, martie 28, 2023

Părintele JUDO-ului în România, MIȘA BACSI, va avea o statuie în fața Casei Sindicatelor și o sală de sport din Arad va purta numele „Mihai Botez”

 

Zilele JU-JITSU-lui și ale JUDO-ului arădean debutează vineri, cu un Stagiu de pregătire în JU-JITSU tradițional & Kobudo, la Sala de sport a Universității „Aurel Vlaicu” din Micălaca, după următorul program: vineri și sâmbătă, de la orele 11 la 13 și de la 15 la 17. Duminică, 8 octombrie 2017, cu începere de la ora 9.30 va avea loc dezvelirea bustului lui Mihai Botez, părintele judo-ului în România. Evenimentul va avea loc în parcul din Casa de Cultură a Sindicatelor Arad, acolo unde vor fi – de asemenea – mulți invitați de onoare din USA, Nepal, Rusia, Ucraina, Ungaria etc. și din țară.

„Pentru mine este o mare bucurie și onoare că am reușit să îi îndeplinesc  acest vis lui Soke Mihai Botez. Știu cât de mult și-ar dorit să aibă un astfel de bust și o școală de arte marțiale înființată în numele lui și acum cred că de acolo de Sus e foarte fericit, pentru că am reușit să îndeplinim visul”, declară Sihan Pavel Milovan, președintele Clubului Sportiv Seishi Budo și unic succesor al lui Mihai Botez.

Bustul este realizat de sculptorul arădean Dumitru Paina, este confecționat din bronz și va fi donat de clubul Sportiv Seishi Budo orașului Arad odată cu această ocazie.

De asemenea, tot duminică, după evenimentul dezvelirii bustului, va avea loc un alt moment emoționat cu Soke Mihai Botez în prim plan. Se va dezveli și prezenta pentru prima dată oficial și placa comemorativă în memoria maestrului, acțiunea urmând să aibă loc la Sala de Sport a Universității Aurel Vlaicu din Arad, care, astfel, va prelua numele lui Mihai Botez.

După momentul dezvelirii plăcii comemorative, urmează un antrenament și demonstrații de arte marțiale.

„Vreau să îi mulțumesc în mod deosebit doamnei rector Ramona Lile pentru tot sprijinul pe care ni l-a acordat și pentru emoția pe care ne-o transmite de fiecare dată. Nu în ultimul rând, țin să mulțumesc personal și în numele Clubului SEISHI BUDO, judoka Dorel Gheorghe Căprar, vicepreședintele al acestei asociații, pentru sprijinul nemijlocit acordat în ultimii 8 ani și acum, pentru construirea acestui bust“, a menționat președintele clubului Sportiv Seishi Budo.

Toți iubitorii de arte marțiale din Arad sunt așteptați la aceste evenimente.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.