Acasă ȘTIRI Parohia Sebiș II – ÎN SPRIJINUL CELOR AFLAȚI ÎN NEVOI

Parohia Sebiș II – ÎN SPRIJINUL CELOR AFLAȚI ÎN NEVOI

0

 

În acest răstimp al Postului Paștilor în care ne aflăm, în contextul stării de urgență în care se află România și omenirea din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus, (Covid-19), primind binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului și îndemnul Preafințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, având coordonarea Preacucernicului Părinte Gheorghe Gligor, Consilier Social al Arhiepiscopiei Aradului, prin contribuția și implicarea Preacucernicului Părinte Cătălin Rus-Mercea, preot paroh al parohiei Sebiș II din Protopopiatul Sebiș, secondat de credincioșii parohiei care au răspuns afirmativ la îndemnul:  responsabilitate, echilibru și solidaritate, am demarat la nivel local un proiect social Masa pe roți.

Astfel, se oferă o masă caldă zilnic, ajungând în doar câteva luni de la implementare, la un număr de peste 500 de porții de hrană lunar, persoanelor în majoritate vulnerabile: vârstnicilor care nu au niciun venit sau care au o pensie modică, pensie socială; familiilor cu mai mulți copii; persoanelor fără loc de muncă; persoanelor aflate în izolare în această perioadă de criză medicală.

Această hrană este oferită semenilor noștri din categoriile sociale amintite, din orașul Sebiș și localitățile învecinate.

Această inițiativă a comunității parohiale vine ca un răspuns la îndemnul dat prin cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, care zice: „Rugăciunea și postul sunt lipsite de putere dacă nu sunt însoțite de milă. Fără milostenie, ele nu se ridică la cer.”

Pr. Paroh Cătălin Rus-Mercea,
Parohia Sebiș II

Exit mobile version