Pasajele de pe centura Aradului și sportul au fost temele comunicatelor de ieri ale PSD Arad

adrian todor dorel caprar
Distribuie:

 

Banii pentru continuarea construcției celor două pasaje de pe șoseaua de centură a Aradului sunt prevăzuți în bugetul, pe 2018, al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Camera Deputaților a adoptat, în ședința de miercuri, 13 decembrie 2017, o serie de modificări la Legea educației fizice și sportului nr.69/2000 care creează cadrul favorabil pentru ca sportul de performanță să poată fi susținut mult mai puternic de către administrațiile locale.

[COMUNICATE DE PRESĂ – PSD ARAD]

Dorel Căprar : „Banii pentru pasajele de pe centura Aradului sunt alocați în bugetul pe 2018“

Sumele necesare pentru construcția pasajelor de pe centura Aradului au fost alocate și în bugetul pe 2018. Banii sunt repartizați în bugetul pe 2018 al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), companie care derulează cele două proiecte.

Așa cum am promis în urmă cu un an, în acest mandat vom realiza cele două pasaje de pe centura Aradului, atât de necesare pentru arădeni și nu numai. Sumele necesare celor două proiecte sunt alocate și în 2018 în bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în urma demersurilor făcute de parlamentarii PSD Arad.

După cum se știe, la pasajul de la CET lucrările au început în acest an și se preconizează ca în primăvară să fie finalizată acea lucrare, în funcție de cât de repede se va mișca firma care execută lucrarea, dar și de vreme. Cel de-al doilea pasaj, din Micălaca, se află în procedură de licitație, iar în 2018 se preconizează să demareze efectiv lucrările. Noi sperăm ca în 2019, cel târziu, să fie finalizat și acel pasaj, iar arădenii să scape de cozile interminabile de pe centură, cauzate de traficul feroviar“, declară deputaul PSD Arad Dorel Căprar.

……………………………………..

Adrian Todor : „Administrațiile locale vor putea să aloce mai mulți bani sportului“

Camera Deputaților a adoptat, în ședința de miercuri, o serie de modificări la Legea educației fizice și sportului nr.69/2000, printre care și introducerea contractului de activitate sportivă, care va fi încheiat între un sportiv de performanţă şi o structură sportivă şi are ca obiect desfăşurarea unei activităţi cu caracter sportiv. Contractul se poate încheia pe perioade de timp determinate, de la o lună la mai mulți ani, şi va avea stipulată valoarea drepturilor băneşti aferente contraprestaţiei depusă de către sportivul de performanţă sau de către alte personae juridice sau fizice implicate în activitatea sportivă, respectiv modalităţile şi termenele de plată.

Totodată, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru finanţarea activităţii structurilor sportive care au calitatea de ordonator de credite aflate în subordinea acestora. În plus, se creează posibilitatea ca autoritățile administrației publice locale să aloce sume pentru finanțarea infrastructurii și activității sportive, inclusiv pentru cluburile sportive școlare și universitare.

Modificările aduse prin votul de miercuri crează cadrul favorabil pentru ca sportul de performanță să poată fi susținut mult mai puternic de către administrațiile locale. În urma modificărilor aduse în trecut la legile sportului, a existat un anumit blocaj în finanțarea activităților sportive, în sensul că legislația din domeniu intra în contradicție cu Legea finanțelor publice locale, motiv pentru care multe primării și consilii județene au preferat să oprească finanțarea cluburilor, ceea ce putea duce la compromiterea anului competițional sportiv 2017-2018.

Prin modificările adoptate, administrațiile locale vor putea să aloce până la 5 la sută din buget pentru sport, inclusiv cluburilor private, ceea ce va stimula cu siguranță performanța în acest domeniu. De asemenea, introducerea contractului de activitate sportivă, care va putea fi încheiat atât de sportivii amatori, cât și de cei profesioniști, va rezolva o mare problemă în domeniu, pentru că în prezent administrațiile locale nu puteau finanța cheltuieli legate de plata sportivilor“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor, membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților.

Categorie: Știri
Etichete: administratii locale, bani pentru pasajele Aradului, bani pentru sport, depuatat Dorel Căprar, deputat Adrian Todor, modificarea Legii sportului nr 69/2000, PSD Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ANUNȚ ]Clubul UTA invită suporterii la o analiză de final de sezon, sâmbătă, 16 decembrie 2017, la Hotel Subcetate
Articolul următor
Mihai Fifor : „Minciunile lui Falcă legate de Stadionul UTA au picioare scurte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie