marți, august 16, 2022

Patruzeci de artiști plastici, într-o expoziție itinerantă unică

 

„Armonii cromatice” de Praznicul de pită nouă, la Pecica

Nu mai puțin de 40 de artiști plastici din orașele Timișoara, Hunedoara, Arad și Pecica vor expune lucrări, pe data de 16 august, ora18,00, în cadrul „Praznicului de pită nouă Pecica”, în expoziția itinerantă „Armonii cromatice 2”, eveniment găzduit de Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”.

Blazena Miroslava Karkus, artist plastic, ne declară: „Expoziția reunește artiști plastici din zona de vest, oameni cu suflet mare care doresc să împărtășească din frumusețea universului lor interior. Lucrările acestora, indiferent de tehnica de realizare, ne dezvăluie trăirile creatorilor, viziunea acestora asupra lumii în care trăiesc și atrag atenția asupra anumitor detalii sau  momente care, datorită supraaglomerării și a permanentei viteze în care trăim, ne scapă.  

Această expoziție și-a pornit periplul la Hunedoara și continuă la Pecica, cu ocazia celei mai importante sărbători, de tradiție, a orașului, „Praznicul de Pită Nouă”. Consider că pecicanii merită să-și bucure privirea putând vizita o expoziție de această factură și de asemenea anvergură chiar la ei acasă. Mulțumesc tuturor artiștilor care au decis să se alăture acestui demers, să facă parte din acest grup de oameni inimoși spunând „PREZENT” și astfel, aducând fiecare, un plus de valoare acestui minunat album. Fie ca această reuniune a creatorilor și a iubitorilor de frumos să aibă ecou, să transforme vibrațiile tuturor în energii pozitive și să aducă armonie în viețile tuturor.

Vă doresc ca răsfoind albumul și pătrunzând în „casa sufletelor noastre”, care este ARTA, să descoperiți bucuria vieții, frumusețea Creației, dăruirea și pasiunea”.

Expoziția rămâne în oraș până pe data de 16 septembrie, lucrările fiind deja expuse la Casa de Cultură Pecica.

Următoarea destinație a expoziției este Timișoara, mai exact Casa Adam Müller-Guttenbrunn, la toamnă, urmând ca direcțiile viitoare să fie trasate ulterior, existând deja promisiunea unei organizări la Caraș-Severin.

 

Ultimele Știri

Related news