miercuri, martie 29, 2023

Pe cine „face” Binomul DNA – SRI în campanie? Ia să auzim pariuri pe Arad…

 

Circulă așa… o întrebare dură… prin „cercuri”: pe cine ia Binomul în campania asta? Că, slavă turnătorilor… vorba tuturor, doar să vrea să-i ia și ți-l ia pe oricare numa` după o lectură din actele de pe birou, din laptop sau direct din căsuța de mesaje de pe telefon.
Se fac pariuri, se schimbă bilețele pe sub mese, se amanetează promisiuni, se face troc cu informația… e o agitație paranoidă în „cercuri”… unu mai speriat ca altu. Și deși bârfele sunt dezmințite din cealaltă tabără – cea liniștită care-l ia pe „stați, bă, cuminți, că-i delete în campanie la rețineri și arestări de la Iohannis spre Codruța, să dea bine la americanii, europenii și chiar presa juridică românească, mai nou, care le critică dosarele” -, cel puțin o jumătate dintre candidații la demnitatea de primari, consilieri județeni sau locali tremură ori de câte ori aud pași grăbiți pe scări, văd uși deschizându-se brusc sau sunt sunați de pe un telefon cu 0722… pe care nu-l au în agendă.

Varianta majoritară – Binomul stă deoparte – e foarte convenabilă ca  pentru fiecare dintre membri binomului luat separat (pentru că fiecare își poate negocia propria tăcere separat), și Binomului ca atare… ca instituție: lasă leul în pace atunci când doarme și bucură-te de pacea ta. Mai ales dacă-i un leu bicefal!
O creatură meta-mitologică… socio-postmodernă… noua formă a Inchiziției atee e Binomul ăsta de producție multinațională, cu material uman autohton, DNA – SRI. De el depinde, aci-șa, în vestul extrem al României, dacă Pistru, dacă Bibarț, dacă Falcă, desigur, dacă Măduța acum sau după tămbălău, dacă Blejnar, Bănățean și alți finanțatori din umbră, dacă pleiada de candidați la primăriile orașelor și comunelor din județ vor fi deranjați din cariera lor pe culmile pariurilor individuale și  colective… De creatura asta bicefală supranumită „Binomul”… pe modelul „Matrix, frate” depind atât ei, cât și noi – cu viitorul orașelor, comunelor și satelor noastre cu tot!

Hai… care sari la pariu? Ăștia de i-am înnobilat eu aici „pe repede-nainte” au cota cea mai mică… dar sigură… ca și când joacă Barcelona cu Levante… sau zi tu.

 

Poza – poate n-o să-ți vină să crezi! – am luat-o de pe site-ul Cuvântul Ortodox.

 

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.