joi, iulie 7, 2022

Pe Slavici, Rebreanu, Adrian Maniu și Marin Preda s-au concentrat azi neuronii celor 2671 de elevi din Arad care-și dau EXAMENUL DE BACALAUREAT [Vezi SUBIECTELE]

 

2671 de elevi din județul Arad au avut de susținut astăzi proba de Limba și literatura română – scris – cel mai emoționant și notoriu moment al Examenului de Bacaureat în România. Elevii au avut de „înfruntat” teme de dificultate medie, astfel concepute încât practic niciun absolvent „pe bune” de clasa a XII-a să nu aibă o scuză serioasă pentru a nu trece examenul cel puțin cu nota minimă – 6.  

SUBIECTE BACALAUREAT 2017

Profilul real

Absolvenţii de liceu de la profilul real care au susţinut azi proba scrisă la Limba şi literatura română la examenul de Bacalaureat 2017, au avut de scris un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu şi de redactat un text argumentativ despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă.
La proba scrisă la Limba şi literatura română, profilul real, elevii au primit un fragment din poezia „Alt cântec” de Adrian Maniu, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului, precum rolul cratimei, elemente care conturează dimensiunea temporală a imaginarului poetic, precizarea a două motive literare, prezentarea semnificaţiei a două figuri de stil sau ilustrarea a două trăsături ale genului liric.
La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă.
La al treilea subiect, elevii au avut de scris un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text aparţinând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu.

Profilul uman

Absolvenţii de liceu de la profilul uman care au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română la examenul de Bacalaureat, au avut de scris un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda şi de redactat un text argumentativ despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.
La proba scrisă la Limba şi literatura română, profilul uman, elevii au primit o poezie de Ion Voinea, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului.
La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.
La al treilea subiect, elevii au avut de scris un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda.

Peste 135.000 de candidaţi din România susțin azi proba de Limba şi literatura română, prima dintre probele scrise ale bacalaureatului.

Examenul va continua marţi cu proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Ultima probă scrisă este programată vineri, 30 iunie. Afişarea primelor rezultate de la Bacalaureatul 2017 este prevăzută pe 5 iulie, când vor putea fi depuse şi contestaţiile.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news