miercuri, februarie 8, 2023

Pentru meciul cu Metaloglobus, Manea și Filaret sunt incerți, dar Todea îi vrea în echipă

 

În ciuda faptului că, clubul arădean s-a împotrivit să se joace la acest sfârșit de an calendaristic meciuri din returul ligii secunde la fotbal, însă federația nu a dat înapoi. În aceste condiții, a doua etapă a returului programează sâmbătă, la București, confruntarea dintre Metaloglobus (fostă fabrică de lanterne) și UTA. În tur la Șiria, gazdele de sâmbătă au surprins și au plecat cu un punct; e drept că, de atunci, nu au mai avut rezultate spectaculoase.

UTA pleacă mâine spre București pe obișnuitul traseu, cu antrenament și înnoptare la Sibiu. „Pentru noi cele trei punte sunt extrem de importante pentru a realiza un miniobiectiv și pentru a dăruii apropiaților și suporterilor un frumos cadou de sărbători. Dacă turul de campionat a fost unul sub așteptări, cred totuși că anul calendaristic 2017 nu a fost atât de rău și am putut oferii satisfacții suporterilor care ne sunt mereu alături indiferent de vreme.”, a precizat Cristi Todea. Acesta e de părere că întâlnește o echipă tânără, așezată bine în teren de un antrenor tânăr, care a învățat bine un sistem de joc. Bucureștenii au în lot un jucător care a înscris 7 din cele 17 goluri ale echipei și trebuie mare atenție la fazele fixe. UTA s-a antrenat pe teren sintetic pentru a se acomoda cu suprafața de joc a bucureștenilor, iar dacă nu apar probleme din partea vremii, își pot etala jocul. Tehnicianul arădean are la dispoziție aproape întreaga echipă ce a adus victoria cu Chindia, existând, totuși, două semne de întrebare, Manea și Filaret. Cei doi nu s-au antrenat toată săptămâna, ultimul acuzând o stare febrilă. Accidentarea lui Cîrstocea nu a putut fi depășită, jucătorul intrând mai repede în vacanță.

„Este un meci care trebuie jucat mai mult mental, de aceea nu e atât de important că Manea nu a făcut antrenamente, el fiind un jucător ce nu a lipsit de la pregătire și sunt convins că va face față jocului. Jucătorii trebuie să fie concentrați la joc, vacanța vine după ultimul fluier al arbitrului, iar noi vrem să obținem toate cele trei puncte puse în joc.E prematur să vorbesc acum despre viitorul meu pe banca tehnică, dar cred că contează și acest joc”, e de părere Todea.

Să mai spunem că arădenii sunt la un singur punct de obiectivul trasat de conducere după startul dezastruos de sezon, iar ajunul de Moș Nicolae nu a adus nimic în ghetele jucătorilor. După meci, o parte dintre jucători rămân la familiile lor. Dacă ultimul joc era acasă, atunci ar fi urmat o reunire de final de an.

Despre „divorțul” de unii jucători și eventualele transferuri e prematur de vorbit, cel puțin, câtă vreme nu e clară nici situația băncii tehnice.

Ultimele Știri

Related news