NEOFICIAL

Percheziții la METALCOMP. Despre ceea ce s-a căutat se tace; despre ce s-a găsit nu se vorbește…

 

Ieri (vineri, 16 decembrie) dimineață, mai mulți polițiști au tulburat liniștea sediului central al METALCOMP de pe Câmpul liniștii – acțiunea, deși în forță , autorizată conform procedurilor și bazată de informații clare și concrete, nefiind mediatizată absolut deloc. Explicațiile tăcerii care înconjoară această știre sunt pe cât de simple – frica de „băieții răi și cu bani” care fac… o altfel de lege pe „strada cu cimitirul” fiind prima la rând -, pe atât de complicate – tot cu „frica…” începe și lista complicațiilor.

În orice caz, din informațiile noastre, s-au căutat multe – în special substanțe și mărfuri interzise – și s-au găsit puține – țigări netimbrate (nu vreo captură impresionantă), cititoare de carduri ilegale și cartușe de arme. Nu chiar atât de puține încât să nu merite un comunicat de presă – dar nici atât de multe încât să se constituie într-un dosar serios, cu nume, fapte și probe clare.

Vom reveni asupra acestei… ciudățenii mediatice care a fost „percheziția de vineri dimineața, de la Metalcomp” – un subiect despre care vorbesc în șoaptă doar cei puțin informați, cei bine informați tăcând cu glas tare.

Notă: imaginea reprezentativă are doar rol asociativ-comparatistic – nu este de la locul și din momentul evenimentului de vineri dimineața.

Radu Pandelea, 17 decembrie 2016 9:02