ȘTIRI

Peste 200 de clădiri degradate vor fi supraimpozitate. 19.254 lei pe an va plăti la Primărie proprietarul TEATRULUI VECHI!

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Este oficial! Impozitul la peste 200 de imobile din municipiu va creşte de la 1 ianuarie 2019 cu până la 500%. Cu 18 voturi „pentru” şi numai o singură abţinere din partea consilierului independent Marin Lupaş, toate proiectele de hotarâre care vizau aplicarea „taxei pe paragină” în cazul imobilelor degradate din zona protejată a municipiului au fost aprobate.

„Noi urmărim ceea ce ne dorim de mult: să avem o pârghie prin care să-i determinăm pe cei care nu doresc să-şi refacă faţadele să faă acest lucru pentru că sunt proprietăţile lor. Aşa cum aţi văzut la începutul şedinţei sunt cetăţeni care din proprie iniţiativă au făcut acest lucru şi i-am invitat azi aici pentru le acorda respectul nostru. Constatăm că sunt unii care refuză să-şi reabiliteze proprietăţile şi trebuie să-i mobilizezi puţin. Legea ne permite ca înainte cu un an să-i verificăm şi în funcţie de gradul de degradare să propunem o majorare a impozitului care poate merge până la 500%. Din momentul în care Comisia de inventariere special constituită a început să trimită somaţii, am simţit o schimbare: numărul de solicitări de autorizaţii de construire a crescut, oamenii au început să se mobilizeze şi sunt convins că peste 90% dintre proprietari vor demara lucrări de reabilitare a faţadelor”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

206 clădiri din zona protejată a municipiului sunt în diverse faze de degradare şi vor intra la supraimpozitare. În cazul a 70 dintre ele impozitul va fi majorat cu 100%, pentru 59 de clădiri se va plăti un impozit majorat cu 200%, pentru 33 de clădiri cu 300%, pentru 27 de clădiri cu 400% și pentru 17 clădiri aflate în stadiu avansat de degradare, impozitul va creşte cu 500%. Un exemplu în acest sens este Teatrul Vechi, o clădire-simbol din oraş, în cazul căreia  impozitul va fi majorat de la 3.209 lei, la 19.254 lei.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Critic Arad, 13 decembrie 2018 6:01

clm_arad-7-1clm_arad-6-1clm_arad-5-1clm_arad-4-1clm_arad-3-1clm_arad-7

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783