joi, iulie 7, 2022

Petrolul Bustuchin și Crișul Chișineu-Criș se bat cu șane egale pentru un loc în Liga a treia

 

Petrolul Bustuchin a câștigat matematic primul loc în Liga a IV-a la nivelul județului Gorj, chiar dacă nu s-a încheiat campionatul. Petroliștii au primit trofeul și au sărbătorit câștigarea campionatului duminică, după victoria de acasă, 5-0, cu Vulturii Fărcășești. A fost un meci cu tribunele pline, cu goluri spectaculoase, dar și ratări monumentale.

Petrolul Bustuchin este pe primul loc în clasament cu 83 de puncte, fiind urmată de ACS Știința Turceni cu 72 de puncte. Duelul din fotbalul județean Gorj a fost tranșat practic cu 3 etape înaintea finalului de sezon. Petrolul Bustuchin, liderul la zi, și-a luat revanșa după eșecul usturător din Cupa României, 0-3 la Turceni, și s-a impus în campionat pe terenul rivalei, scor 2-0. Oficialii de la Chișineu Criș i-au spionat pe petroliști chiar în returul derbyului de campionat cu echipa din Turceni. Căpitanul Petrolului, portarul Dragoş Constantinescu, a declarat că el şi colegii nu vor sărbători mult timp câștigarea campionatului, deoarece se apropie returul Cupei României şi, mai important, barajul de promovare în Liga a 3-a.
Voi analiza la rece împreună cu Remus Lung, care a fost și el cu mine la Bustuchin, ce am văzut și ne vom pregăti bine pentru a câștiga acest baraj și a ne îndeplini obiectivul. Fără o promovare tot ce am realizat în acest campionat nu mai valorează nimic” a menționat Adrian Abrudean, antrenorul celor de la Chișineu Criș. Să mai spunem că în iarnă Petrolul Bustuchin a avut  meciuri de verificare în compania unor echipe cu greutate precum U. Craiova, Pandurii Tg. Jiu sau Dinamo II. Liderul județului Gorj Petrolul Bustuchin a învins Viitorul Negomir cu scorul de 14-0 în acest sezon. Echipa ce reprezintă o comună aflată la 55 kilometri de Târgu Jiu e pregătită de Mihai Dinu. În cariera sa, fostul fundaș central se poate lăuda și cu o scurtă aventură la echipa germană Fortuna Dusseldorf, el mai evoluând pentru echipe ca: Petrolul Stoina (Gorj), Jiul Petroșani (Hunedoara), Prometeu, CFR, Chimia, toate din Craiova. În zonă e considerat un expert al promovărilor, atâta timp cât le-a dus în eșalonul trei pe Prometeu Craiova, CFR Craiova și ACS Podari. Dubla la „baraj” între campioanele județelor Arad și Gorj este programată în zilele de 16 și 23 iunie.

Ultimele Știri

Related news