SPORTURI

Petrolul Ploiești are echipa izolată la domiciliu, așa că F.R.F. i-a amânat meciul cu UTA… undeva pe la mijlocul lui august

 

Petrolul Ploiești se pregătea ieri pentru a face deplasarea cu avionul la Arad pentru meciul de sâmbătă din debutul play off-ul ligii secunde la fotbal. Prahovenii vor și ei un loc de promovare în prima ligă. Este sezonul cu cele mai multe echipe de tradiție ce se află acum în liga secundă Șase jucători au fost identificați cu Covid -19. Conform protocolului sanitar, Petrolul ar putea încasa cea mai mare amendă, adică 100.000 de lei, circa 20.000 de euro.

Șeful DSP Prahova, Bogdan Nica a afirmat pentru www.sport.ro că niciun jucător din lotul Petrolului nu prezintă simptome de Coronavirus.

Până la momentul de față sunt 6, dar mai pot apărea câteva cazuri, nu au venit toate rezultatele. Întreaga echipă a fost izolată la domiciliu, ancheta continuă.

Echipa Petrolul s-a testat periodic, la ultima testare, au fost negativi toți.

E greu de identificat cauza, incercam sa o aflam”, a spus oficialul DSP Prahova. Directorul sportiv al clubului, Costel Lazăr, a declarat joi că testele vor fi repetate pentru că sunt considerate neconcludente. Printre fotbalistii infectati ar fi si Hamza Younes, anunta sursa citata.

***

Calendarul încărcat din play off nu permite o prelungire a sezonului, astfel că vor fi introduse partide intermediare, meciul UTA – Petrolul se va disputa undeva la mijlocul lunii august. Este puțin probabil ca jucători găsiți pozitiv să mai poată evolua în acest sezon.

Promovează primele două clasate, iar cea de pe locul 3 va disputa un baraj cu locul 12 din Liga 1, adică locul 6 din play-out.

Cosmin Gherman, 3 iulie 2020 10:15