sâmbătă, martie 25, 2023

Pictorul Bogdan Tzigan transformă Cafeneaua „Joy`s” în „Loc d. joc”

 

Tânărul pictor arădean Bogdan Tzigan  este unul dintre cei mai curajoși, prolifici și talentați totodată artiști din acest colț de Europă – iar dacă nu sunteți convinși de asta, e, probabil, din lipsă de documentare… așa că e suficient să-i răsfoiți paginile de youtube sau facebook. În această seară, la Cafeneaua „Joy`s”, Bogdi Tzigan, acompaniat de muzicianul Fly, își propune să transforme întreg ansamblul vechii Case Hirschl într-un „teatru de operațiuni estetice” – un Loc d. joc – cum a botezat evenimentul pe afiș. 

„Teatrul Vechi (Casa Hirschl) a fost de-a lungul timpului un loc de joc al ideilor și al artelor foarte important pentru Arad. A găzduit spectacole de teatru, proiecții de filme, expoziții de pictură, spectacole de dans și chiar și Casa de Cultură a Municipiului. Este un loc care inspiră prin spiritul său vibrant artele și se cere a fi inspirat în continuare. Spațiul este într-o stare avansată de degradare din diverse motive care nu mai contează, până la urmă. Contează doar ce putem face cu el de-aci mai departe. Am ales să folosesc exteriorul acestei clădiri ca loc de joc pentru instalațiile mele, dorind să  atrag din nou atenția asupra potențialului enorm pe care-l are această clădire, potențial care, din păcate, rămâne inaccesibil, deocamdată. Cu siguranță se vor găsi soluții, mai devreme sau mai târziu, dar cu cât se va întâmpla mai târziu, cu atât vom pierde mai mult din trăirile pe care le-am fi putut experimenta în acel loc de joc al sufletelor și al artelor. Vă așteptăm joi!” – scrie Bogdi Tzigan pe pagina de facebook dedicată evenimentului.

Evenimentul se va desfășura între orele 19 și… noaptea, târziu.

Pictură/mise-en-place: Bogdan Tzigan
Sound/fx: Fly

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news