PISTA DE SCHI de la Moneasa va ajunge la DNA. Primarul Nuțu Herbei este acuzat că a executat lucrări de NIVELARE FĂRĂ AUTORIZAȚIE pe proprietăți care nu sunt ale Primăriei

moneasa1
Distribuie:

 

Suprafața pe care Primăria Moneasa intenționează (dinaintea erei noastre!) să construiască o pistă de schi nu a reprezentat niciodată o miză mai mare decât acum.  Un scandal imens e pe cale să izbucnească în instanțele de judecată după ce în weekendul trecut primarul comunei, Ioan Nuțu Herbei, a nivelat o suprafață de câteva sute de metri pătrați de pe care intenționează, într-un viitor incert, să construiască o pistă de schi, săniuțe… sau ceva.

Primarul este acuzat că lucrarea sa „la negru” pune în pericol zona și integritatea proprietarilor de case și pensiuni

Spiritele s-au inflamat joi, 18 octombrie, când proprietara casei din imediata vecinătate a spațiului în litigiu, nimeni alta decât profesoara Lizica Mihuț a sunat la 112 reclamând violarea dreptului proprietății sale, iar apoi la Poliția Comunei Moneasa – care a și sosit la fața locului în persoana a două polițiste. Esența juridică a conflictului este că, de-a lungul gardului care  grănițuiește proprietatea sa, primarul a dat ordin să se aducă terenul la același nivel, iar buldozeristul a împins malul de pământ până aproape de gard, „ceea ce pune în pericol integritatea casei și, implicit, persoanei mele” – după cum declară reclamanta, care a depus ulterior plângere la Inspectoratul de Stat în Construcții (care actualmente întreprinde cercetări mai amănunțite).

Mai grav este că toate aceste lucrări au fost efectuate fără autorizații,

certificate, acorduri sau avize de la organele statului și vecini, fără hotărâre de consiliu local, conform cu prevederile legii. Ioan Nuțu Herbei și-a asumat, aproape de unul singur, responsabilitatea acestui demers… pe care l-a și dus oriunde – numai la „bun sfârșit” nu. „După ce joi seara autoritățile au promis, la presiunea proprietarilor, că vor suspenda lucrările, ele au continuat, la fel de ilegal, pe toată perioada weekendului… efectiv până când primarul a terminat ceea ce el numește «nivelat». A doua zi, aceleași autorități – printre care Ocolul Silvic Sebiș – au revenit și au trecut cu vederea evenimentul… ceea ce mi se pare extrem de suspect” – a declarat Lizica Mihuț, care a anunțat că a demarat acțiunea de reclamare a primarului de Moneasa la Direcția Națională Anticorupție.
Proprietari pe suprafața despre care facem vorbire sunt după cum urmează: Ocolul Silvic Șebiș, Arhiepiscopia Aradului, și Nicoară Creț (fostul senator), iar în vecinătatea imediată are o casă de vacanță profesoara Lizica Mihuț și o pensiune la fel de cunoscutul Coloman Edeleni. Niciunul dintre aceștia nu și-au dat acordul scris… inclusiv (sau mai ales) pentru că nu li s-a cerut – iar asta o recunoaște și primarul, care își justifică aroganța prin aceea că făcut „un lucru bun, pentru care DNA nu va avea de ce să formuleze acuze” declarând că „am avut discuții de principiu cu fiecare dintre proprietari, de-a lungul mandatului meu. Le putem oferi terenuri în compensare, din proprietatea Primăriei Moneasa. Repet: am vorbit cu toți și niciunul nu s-a opus… doar că nu s-a semnat nimic încă. Întenționez să introduc pe ordinea de zi la următoarea ședință de consiliu local acest punct”, iar despre autorizații spune că „pur și simplu nu aveam nevoie!”  În timpul lungii convorbiri telefonice pe care am avut-o pe acest subiect, edilul Monesei a repetat de trei ori faptul că terenul de lângă casa profesoarei Lizica Mihuț aparține Primăriei – dar proprietara susține că nici vorbă de așa ceva!… nu că asta ar schimba cu mult datele problemei.

Prin chiar ceea ce declară, primarul recunoaște că a efectuat această „muncă patriotică” efectiv „la negru” – adică nu avea nicio autorizație să facă o lucrare pentru care muritorii de rând au nevoie de „o tonă” de acte. „Am profitat de prezența unui buldozer la o lucrare din comună și am apelat la proprietarul lui, care îmi este prieten, să mi-l împrumute pe perioada weekendului. A fost amabil și mi l-a dat cu tot cu mecanic – așa că am făcut nivelarea locului, de care era nevoie de mult – pentru că acolo era un teren plin de gunoi și bălării. Pentru asta sunt de trimis la DNA?! Toată lumea vrea pistă de schi la Moneasa… peste tot numai asta auzim – dar când e să se facă un prim pas, mai hotărât, băgăm bețe în roate!” – explică primarul.

În replică la această trimitere, Lizica Mihuț a spus că „domnul primar are la dispoziție dealuri întregi, despădurite ca urmare a hoțiilor din zonă și a prăpădului făcut de furtunile din toamna trecută. Are Culmea Izoi, de exemplu, și are mai multe variante. Se pot face piste în multe locuri din Moneasa – nu e nevoie să încalci legile sfidând proprietățile oamenilor -, iar eu chiar îmi doresc să se construiască o pistă de schi la Moneasa! ”

 

 

Categorie: Investigații
Etichete: ioan nutu herbei, Lizica Mihuț, Moneasa, pista de schi
Distribuie:
Articolul anterior
Animația „Savva. Inimă de războinic“, la Cinema Grădiște
Articolul următor
O inițiativă salutară a Băncii Naționale
Bagă un „16”

13 comentarii. Leave new

  • Da cum a disparut partea de schi din moneasa nu scrie nimeni ?(in anul 2006 imi pare ca acolo a construit doamna Lizica vila ei )

    Răspunde
  • Nu știm cât de legal s-au construit viloaiele alea acolo, pentru că în acel loc chiar era pârtie de schi acum 15 ani. Mai apoi au apărut viloaiele potentaților zilei taman pe pârtia de schi. Poate ar fi interesant de cercetat și a cui a fost terenul, cine a dat aprobări și cum s-au construit vilele în acel loc.

    Răspunde
  • De ceva vreme,Moneasa, mai exact Primarul comunei Moneasa este luat la bani mărunți de niște oameni sau la apelul unor oameni frustrați, da frustrați pentru ca ei nu au făcut nimic pentru Moneasa, din contră, au distrus ce au putut și aș continua cu câteva exemple:Pârtia de ski în cauză,cariera de marmură,vila 1, și multe alte obiective care pe vremuri..funcționau și aduceau profit stațiunii.
    Parcul Stațiunii… distrus complet in 17.09.2018,a fost refăcut într-un timp relativ scurt, dar….surpriză…nu e bine că nu mai este umbră,sau făcut locuri de odihnă prin parc acoperite cu trestie,sau plantat în jur de 200-250 pomi și tuia, dar tot nu e bine, acuma se încearcă revigorarea sezonului de iarnă cu o mini pârtie de ski,dar….surpriză….tulbură posesia! Pentru cine cunoaște, exact în acel loc, în urmă cu vreo 10-15 ani, funcționa o pârtie de ski, dar doamna cu “112-ul” și a tras o vilă construită se pare de Vecinul, pentru un teren în schimb, iar apropo de DNA, probabil că doamna ne poate prezenta facturile și costul pentru vila dânsei. Iar ca încheiere nu vreau să l prezint pe primarul comunei ca fiind Maica Tereza, dar atâta timp cât încearcă să facă ceva pentru “Perla Munților Apuseni”, tot respectul și toată susținerea!

    Răspunde
  • Da,ar fi interesant cum au intrat in posesia terenului acesti propietari de vile si ,,pensiuni,,!

    Răspunde
  • S-au trezit doi/trei (vorba vine , că’s mai multi ) ,prin Moneasa , cu ,,scoli,, sau fara (oricum nu conteaza , corupți’s la putere ) , să dea cu paru’ ca primaru vrea sa faca ceva benefic ptr statiune ! Si dă’i cu DNA ul , cu procese , cu plângeri etc . Hallllloooo , da voi cum intrara’ti in posesia terenurilor pe care vi ati facut vilele si pensiunile ? Sau aveti oameni atat de bine platiti de inchid ochii cand e vorba de voi ? Ca sunteti unii prin Moneasa cu un asa comportament de parca soarele s ar invarti in jurul vostru si nimeni nu v ar putea atinge . Lizuca asta i una , Edeleni altu , cela cu Cerbu albastru , doctorita alta care i da nas la ospatarita amu ajunsa asiatenta medicala care de fapt lucra in drogherie (alte mari manevre si acolo) si lista tot poate continua ! Asa ca domn primar , toata sustinerea si maxime felicitari ptr ce faceti in statiune !

    Răspunde
  • Daca stam bine sa ne gandim actualul primar macar incearca sa faca ceva bun pentru Statiunea Moneasa o atractie turistica pentru ca , cu multi ani in urma a fost si aceasta partie de schi despre care momentan se vace zarva tot in acest loc unde zeci de turisti vizitau statiunea pentru distractie si relaxare pe timp de iarna ne avand alt ceva de vizitat sau de facut din contra dintr o data hop top se desfinteaza partia de schi si apare o mini viluta a lui lizica mihut (mare caracter )

    Răspunde
  • Si eu sunt din Moneasa, dar vilele nu au ce cauta acolo. Partia a fost acolo dintotdeauna, asa cum era ea, vilele lor sunt abuziv acolo si au stricat tot ce era frumos….

    Răspunde
    • Cum se numea primarul care ia dat lu lizuca terenul ? Avea primaru un baiat care a facut faculta la lizuca ? Unde lucreaza acum baiatul primarului ? A fost angajat baiatul si apoi a aprobat terenul sau a dat terenul si apoi a fost angajat baiatul ?

      Răspunde
  • Din ceea ce văd că se scrie aici,se aseamană foarte bine cu ceea ce s-a întamplat la biserica din Prăjești(Sebiș)acolo unde preotul a început construcția unei noi bisericii fara a avea actele necesare și nici o aprobare din partea mai marilor ,,păstori”.Banii mulți adica cateva miliarde de lei vechi s-au dus pe apa sambetei în loc să se folosească la repararea bis.vechi.Tare mult mi-aș dori să se deplaseseze cineva de la Episcopie la noi la Prăjești sa vada o groapă de gunoi în toată regula în loc de o bis.frumoasă asa cum a fost odată.

    Răspunde
  • hotii striga hotii ! ca la noi la nimenea ! superb !

    Răspunde
  • Eminescu
    sa ne judece!

    Răspunde
  • Clipotă Grigore este polițstul din Moneasa care și-a sfârșit urât cariera, în septembrie anul trecut fiind trimis în judecată pentru faptele de delapidare (prevăzută de art. 295 alin.1 Cod penal), fals intelectual (prevăzută de art. 321 alin.1 Cod penal) și uz de fals (prevăzută de art. 323 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal) în Dosarul nr. 14853/55/2017 – parte vătămată fiind chiar instutuția pe care o reprezenta – Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

    „Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, Clipotă Grigore, actualmente pensionar, în calitate de lucrător de poliţie la postul Moneasa, județul Arad, în cursul lunii septembrie 2016, şi-a însuşit cantitatea de 22 de tone de lemne ce trebuiau utilizate pentru încălzirea postului în sezonul de iarnă 2016-2017, întocmind şi folosind documente false pentru ascunderea faptei. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Arad”, s-a arătat într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad remis pe 22 septembrie, 2017.

    Astăzi, la exact 4 luni de la întocmirea rechizitoriului de către procurori, a început procesul la Judecătoria Arad

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie