marți, septembrie 27, 2022

„PLANTAȚIA de la Păiușeni” despre care „gura satului” a vorbit toată vara a fost găsită și de polițiștii ANTIDROG. Plus un pistol!

 

[COMUNICAT DE PRESĂ] 1

La data de  06.10.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului RAŞCA COSMIN NICUŞOR, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc.

În fapt s-a reţinut că, în cursul anului 2018, inculpatul Rașca Cosmin Nicușor  a cultivat, fără drept, pe raza comunei Chisindia, sat Păiușeni, judeţul Arad, 191 plante de cannabis, 137 dintre acestea fiind în diferite stadii de dezvoltare.

La data de 07.10.2018  Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Biroul de presă al DIICOT

***

[COMUNICAT DE PRESĂ] 2

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. din Arad, au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, trei percheziții domiciliare, la domiciliul unui bărbat bănuit de trafic ilicit de droguri de risc și alte două locații.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe raza localității Păiușeni, un bărbat de 34 de ani, din Arad, ar deține o cultură indoor de cannabis.

În urma perchezițiilor desfășurate, împreună cu polițiștii orașului Sebiș și cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pe raza localității Păiușeni și în alte două locații de pe raza municipiului Arad, polițiștii au găsit o cultură de cannabis de 137 de plante în diferite stagii de dezvoltare, ustensile, îngrășăminte pentru plante precum și un pistol cu gaze.

În baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, la data de 6 octombrie a.c.. A doua zi, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de droguri de risc.

Biroul de presă al IGPR

***

Despre pistolul care apare în fotografiile trimise de DIICOT presei l-am întrebat pe comisarul-șef Cosmin Popovici. „La percheziții a mai fost descoperit un pistol cu gaz deținut ilegal de cel reținut” – a declarat șeful SCCO Arad.
Despre plantație… am aflat că se știa de când a fost montat cortul.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

4 COMENTARII

  1. Se pare că cititorii au inceput să boicoteze publicația…..să fi înteles că nu este obiectivă?….zic si eu……

  2. Fiecare face ce poate dar is asuma un risc deci n-o mai da tu in Lambada ca nu tine din comentariul tău se înțelege ce fel de observator ești :))) sigur nu ești ceva muncitor la Leoni și sigur ești vreun jeg de om care trăiește depe o zi pe alta și risca ani grei de pușcărie :))) ești jalnic eu zic sa numai citești presa și du-te un garsoniera ta și relaxeazate la un film cu mafioți :)))

Comentariile sunt închise.