Front 7 ȘTIRI

Podul de pontoane de la „Trei insule” s-a rupt a „N”-a oară, iar o femeie și-a văzut moartea cu ochii. Locatarii insulei, deja „experți în măsuri extreme”, l-au CÂRPIT cum au putut [FOTO / VIDEO]

 

E a nu știm câta oară în ultimii doi ani când podul de pontoane de la Pădurea Ceala a cedat și s-a rupt, de data asta aproape de capătul dinspre insula locuită de aproximativ 500 de arădeni care plătesc impozite pe casele lor ca fiind situate în ZONA B a orașului. Evenimentul s-a întâmplat în jurul orei 20.00, când pe pod trecea multă lume, inclusiv cu copii în brațe, și a panicat ăe toată lumea, stârnind revoltă și indignare la adresa administrației publice.

O femeie și-a văzut, pur și simplu, moartea cu ochii, după ce a traversat podul, acesta cedând furiei Mureșului care, umflat de la ploile din ultimele (multe) zile,  aduce aluviuni, crengi groase, trunchiuri, rădăcini de copaci și gunoaie care se opresc în bărcile ce susțin pontonul. Localnicii, cu roabe, lopeți și ciocane au reușit să-l cârpească… cât să se vadă de departe că nu-i rupt (și sperăm să nu fie amendați pentru asta!) – dar situația nu poate dura la nesfârșit, „probabil așteptându-se momentul când va muri cineva din cauza asta… și să se profite politic!” – vorba unui localnic, pe care ruperea podului l-a prins exact așa:

Apropo de politic: pe Ordinea de zi a unei ședințe de Consiliu Local din toamna anului trecut s-a aflat un Proiect de Hotărâre privind construirea unei pasarele (asemănătoare celei care face legătura cu Ștrandul „Neptun”) – inițiativa primarului – dar Falcă nu a reușit să convingă consilierii să-l voteze din două mari motive: 1. este scump și 2. este prost. De asemenea, consilierul ProRomânia (ales ca independent) Marin Lupaș a propus construirea unui pod nou, dar inițiativa sa a fost respinsă de consilierii PNL.

Critic Arad, 12 mai 2019 9:17

pod2-1pod1POD-PONTOANE-1