SPORTURI

Poli Iași – UTA: 1 – 2 – întoarcere de scor în ultimul minut!

 

Poli Iași – UTA 1 – 2 (1 – 0)

Poli Iași: Brănescu – Cană, Baxevanos, R. Popa, Bușu – D. Flores, Mihalache, Passaglia – Onea, Djuranovic, Mensah.  Au mai evoluat: Popadiuc, Vanzo, Zajmovic

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico, Ilie, Bustea – Miculescu, Albu, Vorobjovas, D. Rusu – Roger jr., Antal. Au mai evoluat:  Neluț Roșu, Buhăcianu, Cipri Rus, Isac.  Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Andrei Antonie (București) – Vlad Bârleanu (București), Ovidiu Artene (Vaslui). Rezervă: Marian Barb (Făgăraș).

Observator FRF: Irina Mârț (București).

Nici nu s-au așezat bine cele două echipe în teren Erico a întârziat degajarea a fost contrat de  Djuranovic care a rămas la minge iar șutul său a fost respins de portarul Iacob în lateral; apoi tot el a respins cu piciorul și a salvat ca UTA să nu înceapă meciul cu handicap de un gol. A fost o avertizare, pentru ca în minutul 9 gazdele să deschidă scorul.
De remarcat că în ultimele 8 partide, arădenii nu au câștigat împotriva moldovenilor indiferent că au evolat în liga secundă, cupa româniei sau liga secundă. Minutul 29 Roger a executat bine o lovitură liberă din 25 de metri lateral; Brănescu a fost surprins, dar nici Antal nici Miculescu nu ajung la minge. În minutul 33 Brănescu a intervenit în doi timp la șutul bun a lui Miculescu. Două minute mai târziu, Albu trage cu pământul de la 22 de metri, Brănescu repsinge cu greu în corner de lângă bara din stânga.  Cu cinci minute înainte de pauză gazdele au cerut un penalty nejustificat – Vorobjovas a trimis bine o minge pentru Bustea care nu a pus piciorul decisiv. Repriza s-a încheiat cu șutul bun a lui Roger puțin peste poartă.

În debutul părții secunde tot Roger insistă la o mine o lasă pentru Antal dar șutul său a trecut mult pe lângă poartă. UTA a fost echipa cu posesie mai bună și ăn ultimul sfert de oră din prima repriză.  Șutul lui Denis Rusu a fost scos de sub transversală de Brănescu ăn minutul 55. În minutul 59 pătrunde Miculescu, centrează, iar Antal este dezechilibrat în momentul preluării, iar arădenii cer penalty. Jocul a continuat cu Neluț Roșu, care a tras imprecis pe o respingere. Pasă bună peste defensiva gazdelor trimisă de Erico, Antal  ratează devierea din voleu doar atinge ușor mingea din poziție bună. Corner pentru UTA bătut de Roger, mingea trece paralel de linia porții Roșu și Erico nu pot devia mingea în poartă. Erico trage de la 26 de metri, Brănescu reține cu ceva emoții.Șut trimis de Roșu din marginea careului  respins de lângă bară de Laurențiu Brănescu.
În minutul 87 lovitura de cap din 6 metri trimisă de Albu a trecut puțin peste poartă. Erico părea că salvează un punct  deși arădenii au meritat toate punctele. Statistic, arădenii au dominat meciului, iar cu acest succes e pe locul 9 în clasament.
În runda următoare la Arad vine Dinamo.

Așa s-a marcat:

Minutul 9, Florin Ilie pierde un balon la mijlocul terenului în fața lui Djuranovic, acesta trimite o pasă printre pentru Flores ce-l ce îl execută pe Icob cre a atins mingea dar din bară a intrat mingea în plasă, 1 -0.

Minutul 90+2, lovitură de colț trimisă din dreapta de Roger, Erico vine lansat  și reia cu capul din 8 metri, 1 – 1.

Minutul 90+3, Brănescu respinge lovitura de cap trimisă de Roger, mingea a fost urmărită de Cipri Rus care a înscris, 1 – 2.

Cosmin Gherman, 27 ianuarie 2021 9:34