joi, iulie 7, 2022

[PORTRET DE TÂNĂR POLITICIAN] Suslak Marek, jurist pasionat, este de-o vârstă cu Revoluția, „motorul” mișcării sportive din Nădlac și are ce arăta alegătorilor săi

 

 

Suslak Marek are 29 de ani (este născut pe 1 martie 1989) și a reușit, la vârsta sa, să realizeze lucrări vizibile și utile, cât un om care face „destul pentru o viață”. În planul EDUCAȚIEI, se poate mândri că a absolvit cursurile a două facultăți: între 2007 și 2011 a urmat cursurile Facultății de Drept și Știinte Administrative, cu specializarea „Drept”, după care s-a înscris la Facultatea de Științe Economice, cu specializarea „Management”, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, pe care a urmat-o și a absolvit-o între anii 2011 și 2014. Stăpânește trei limbi străine – Slovaca, Engleza și Franceza – și deține  „Atestat de competențe in informatică”.
La capitolul EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ nu stă deloc mai rău: din 2016 și până în prezent activează ca membru în Consiliul Local al Administrației Orașului Nădlac, fiind ales pe lista ALDE. Ca Președinte al Consiliului de Aministratie al Clubului Sportiv Nădlac și membru în Consiliul de Administrație al Grupului Școlar „J.G. Tajovsky” Nădlac a propus și a reușit votarea în plen de hotarâri în toate problemele de interes local. 

 

Rezultatele fiecărui club sunt notabile în parte, CS Nădlac producând multipli campioni naționali și echipe recunoscute la nivel județean și național

Cu aceste rezultate se mândrește cel mai mult consilierul local.
Să le enumerăm pe cele mai importante din 2016 până în prezent: Majorete – 4 grupe a aproximativ 50 de copii au reprezentat cu succes orașul atât în țară cât și la concursuri internaționale din Serbia și Ungaria, unde au obtinut rezultate semnificative de locuri I si II; Arte marțiale – Medalii de aur si argint la Campionatul Balcanic, Medalie de aur la Campionatul Național și aur la Cupa Mondială la copii si juniori desfășurat în Italia; Judo-sambo – Campion național de juniori,  vicecampion național juniori, vicecampion tineret, locul 5 la Cupa Europeană, 2 medalii de bronz la europene; Handbal – anul acesta s-au sărbătorit 10 ani de campionat național cu grupe înscrise de la  juniori 4 pana la juniori 2; Volei – vicecampioni naționali juniori 4 în anul 2016, vicecampioane naționale la juniori 3 în 2017; campioni naționali la „Gimnaziada 2018”. În prezent, clubul are 2 fete selecționate la Naționala României de juniori 3, iar antrenorul lotului este unul dintre antrenorii naționalei de juniori 3. În iulie 2018, Nădlacul a găzduit pentru o lună stagiul de pregătire al Naționalei de juniori 3; Sah – Locul I la campionatul de șah rapid, locul I si locul III la „Memorialul Victor Alexandru” Lipova, locul I și locul II la „Cupa Prieteniei” Pecica; Atletism – tot în 2016 s-au sărbătorit 10 ani de atletism practicat la nivel înalt de copiii nădlăcani, ei obținând 7 medalii de aur, 16 medalii de argint, 24 medalii de bronz, toate la Campionatele naționale; Fotbal –  2 promovări consecutive la seniori într-un interval de 2 ani – din Liga 6 pana în Liga 4 – „asta în condițiile în care în perioada februarie-martie 2018 echipa a fost la un pas de desființare a echipei de seniori. Am mizat totul pe juniori și am reușit să ne menținem în primul eșalon județean. În prezent am reorganizat complet secția de fotbal, am reușit închegarea unei echipe frumoase, numeroase si valoroase la seniori. Avem înscrisă în campionat și echipa de juniori A1, iar la copii vom înscrie sigur 2 echipe: una la grupa 2007 și alta la 2009/ Momentan suntem la stadiul de selecție pentru grupa 2004-2005” – relatează, „ca pe ceva simplu”, Suslak Marek.
Nici nu e foarte greu, dacă faci bine ce faci și nu ai ajuns unde-ai ajuns pe criterii exclusiv partizane… „de gașcă”, ci pe meritele și realizările tale.

Proiecte realizate de consilerul local pentru promovarea sportului în orașul Nădlac

Le enumeră singur:
„În anul 2017 am renovat complet sala de sport a orașului. Cea mai importantă investiție aici a fost schimbarea suprafeței de joc existente cu una de cel mai înalt nivel de joc si confort, drept urmare am și gazduit in 2018 „Naționala” de volei a României grupa juniori 3.”

„Tot în 2017 ne-am apucat de construirea unui teren de beach-volei, pe care l-am finalizat în 2018, investiție necesară pentru a asigura confortul și pregătirea Secție de volei care participă la Campionatul Național de beach-volei.”

„În anul 2018 am schimbat suprafața de joc la terenul sintetic de lângă sala de sport. Terenul sintetic a fost inaugurat în luna iulie, ocazie cu care am organizat un turneu caritabil de minifotbal în cadrul Campaniei Împreună pentru o faptă bună –  eveniment sportiv caritabil care a fost primul de acest gen în orașul Nadlac și care a fost posibil datorită  implicării Organizației de Tineret a ALDE, condusă de Virgil Silviu Dima și cu precădere a domnului Eusebiu Pistru, a echipei de consilieri și a domnului primar Radu Mărginean – cărora țin să le mulțumesc public pentru sprijin.”

 

„S-a refăcut complet și terenul de tenis de câmp din parcul Pădurice – acesta aflându-se într-o continuă reconstrucție pentru a atrage publicul înapoi spre acest parc, care în trecut a fost atracția principală a tinerilor din Nădlac. Aici se organizează periodic acțiuni de voluntariat prin care se încearcă înfrumusețarea lui și întretinerea în același timp. Parcul va beneficia în acest an și de schimbarea iluminatului vechi cu unul de tip led” – dezvăluie consilierul… făcând „invidioși” locuitorii mai multor orașe din județul Arad… chiar mai „cu pretenții” decât Nădlacul.

„În prezent se mai lucrează la un teren de minifotbal cu suprafață de iarbă naturală în cartierul Viile vechi, cartier care până acum nu a avut niciodată un teren amenajat în zonă.  S-au amenajat și două locuri de joacă pentru copii, unul lângă acel teren de iarbă din Viile vechi Și celălalt într-un alt cartier.”

Am vorbit și despre proiecte pentru perioada imediat următoare

„Consiliul de administrație al Clubul Sportiv Nădlac a depus o cerere la Primăria orașului Nădlac prin care solicităm achiziționarea unui microbuz de 19 locuri, foarte necesar pentru deplasările secțiilor la competițiile naționale și internaționale. În prezent ne confruntăm cu o foarte mare problemă în acest sens, microbuzul fiind o necesitate.
În prezent avem efectuat studiul de fezabilitate la un teren de tenis de câmp de zgură, care va fi construit probabil lângă terenul existent și renovat de tenis. Tot în acea zonă se va mai amenaja un teren de minifotbal cu suprafață de iarbă naturală. Această întreagă bază sportivă din parcul Pădurice va beneficia de instalație de nocturnă, va fi împrejmuită și vor exista garduri între terenuri pentru ca să se poată folosi toate terenurile în același timp.”

„În 2019 vom demara documentația pentru construirea unei clădiri de vestiare și a unei tribune noi la terenul de fotbal al orașului. În clădirea existentă și tribună nu a mai fost investit de foarte mult timp, iar din acest an având 4-5 grupe la Secția fotbal nu ne mai putem desfășura activitatea de antrenament  în conditiile existente.”

Să recunoaștem că nu ușor găsim tineri care să semneze un asemenea CV la nici 30 de ani…

„Mă consider și sunt capabil să dovedesc că sunt stăpân pe abilitățile mele juridice și concentrat pe toate elementele de administrație locală. Sunt respectat de tot electoratul local, sunt pasionat de justiție de la terminarea liceului, când am hotărât să studiez dreptul pentru a face o diferență și a rezolva problemele comunității” – se confesează tânărul politician, lăsând memorate promisiunile ce decurg din acest traseu.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news