PAMFLETE

Poză ȘOCANTĂ cu un compatriot pișându-se pe Podgoria?! Da de unde: „Decât un pamflet dedicat Aradului, de la fratele Indiana Jones”

 

Ne-a sărit în ochi poza asta postată pe grupul de facebook Arad Trafic de pe contul Robert Mester Tractari Arad și am citit primele câteva zeci de comentarii pe care le-a iscat postarea.

80% dintre useri îl înjură de prostată și de mă-sa pe „Indiana Jones” – cum l-a botezat mișto unul – și i-ar tăia scula cu maceta… pe care o și prezintă câțiva. Câțiva „curajoși polemici” îi iau apărarea compatriotului nostru mediteranean cu clop de fermier și, cum zice un arădean replicându-i unei doamne intransigente,  „nu ar fi nimic dacă ar fi toalete publice. Eu unul nu știu de la Podgoria la Teatru toaletă publică. Poate sunt și nu știu eu!”

A… nu că nu-s: sunt – dar pentru „pișorcoșii inițiați”! De unde să știe, de exemplu, un cetățean din Sălaj venit „de pe Irlanda”  că dacă parchează în față la Unic se poate pișa contra unei beri cu trei lei pe care nici măcar nu trebuie s-o bea?! Sau să se pișe pe gratis în Parcul „Eminescu”, parcând în față la Tribunal, în toaletele ecologice ale domnului Levente Bognar?… Ce-i el, mason, să cunoască aceste subtilități urbanistice specifice – vei constata ușor dacă ieși din Arad – exclusiv acestui oraș?!
Unde scrie, de exemplu, „WC – 100 m… sau 200… sau 1 km… sau 12 km”… pe ce indicator de la Păuliș, să zicem (de unde a început să îl treacă pe om pișarea), până la Podgoria? – arată-mi să văd cu ochii mei!
Nicăieri – îți spun eu: ca să te piși „safe” în Podgoria aia, trebuie să fii din Podgoria! Am primit poze cu enoriași care se pișau pe Catedrală – nu le-am dat… că suntem ortodocși!

Așa că de ce să ne suim cu macetele pe scula nesimțitului și să nu luăm acest episod sfidător la adresa orgoliului podgorenilor (dacă cumva mai există) drept un pamflet urban țintit pe administrația Aradului… mai ales că n-avem de unde să știm că domnul cu Hyundai nu e cumva un artist… un critic de artă deghizat în țigan cu pălărie de cowboy cu jeep – și asta-i forma lui de exprimare.
Poate că nici nu-i Hyundai-ul lui!
Asta e părerea omului despre orașul nostru și gata:

Radu Pandelea, 21 septembrie 2019 11:33

podgoria