joi, iulie 7, 2022

Preasfințitul Emilian Crișanul a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dobrești cu prilejul hramului

 

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, Preasfințitul Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului a fost delegat de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului pentru a săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dobrești, din Arhiepiscopia Timișoarei.

Mănăstirea Dobrești este ctitoria Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, care s-a născut în această localitate. Mănăstirea are o biserică cu un paraclis la demisol, având trei hramuri: Sfântul Ilie Tezviteanul, Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Voievod Ștefan cel Marea.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Emilian a evidențiat calitățile Voievodului român, apărarea țării, a credinței ortodoxe și ctitorirea de biserici și mănăstiri. El a subliniat faptul că și noi trebuie să fim mărturisitori ai dreptei credințe, ctitori de fapte bune și apărători ai valorilor creștine și românești.

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news