luni, decembrie 5, 2022

Precizări din partea ULAL Arad în atenția asociațiilor de proprietari din blocurile cu tobogan pentru evacuarea gunoiului menajer

Informăm asociațiile de proprietari în special cele care au tobogane pentru evacuarea gunoiului menajer, că depozitarea selectivă a deșeurilor este obligatorie.

Din păcate în Arad, atât cât permite actuala infrastructură existentă, arădenii trebuie să respecte actualul contract de salubrizare și în special să selecteze, să depoziteze în containerele și locurile amenajate pentru cele 5 fracțiuni de deșeuri.

Problema blocurilor, construite între anii 1960-1980, cu tobogane de evacuare a deșeurilor
menajere, care fac parte din proprietatea comună indiviză și care au această destinație, pe care fiecare proprietar o deține lângă proprietatea principală ca bunuri accesorii, trebuie organizată și gestionată, în conformitate cu Legea nr. 196/2018 și a Codului Civil.

Conform acestor normative, nimeni nu poate lua dreptul unui proprietar de a renunța sau de a folosi această proprietate comună fără consimțământul acestuia.

În schimb proprietarii, asociația de proprietari prin comitetul executiv și administrator trebuie să întrețină toate părțile comune fără a aduce atingere drepturile proprietarilor și fără a schimba destinația clădirii.

Aceste tobogane trebuie folosite doar pentru deșeul menajer și trebuie întreținute în condiții de funcționare optime și de igienă împreună cu camera tehnică.

Pentru această activitate de întreținere acestor bunuri accesorii, asociația poate angaja personal.

Restul fracțiunilor de deșeuri trebuie depuse în locurile special amenajate.

În cazul în care proprietarii din blocurile cu tobogan nu respectă aceste reguli obligatorii pot
suporta sancțiuni din partea operatorului și pot fi chiar amendați.

Dorina Lupșe, președinte ULAL Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news