sâmbătă, martie 25, 2023

Prejudiciile din dosarele de corupție sau infracțiuni economice vor fi recuperate!

 

Prejudiciile din dosarele de corupție sau infracțiuni economice vor fi recuperate! Obligațiile intră în sarcina noii Direcții  generale de executări silite în cazuri speciale.

Începând de ieri, 20 iulie, ANAF se va ocupa de recuperarea prejudiciilor stabilite de instanţe în dosarele de corupţie sau de infracţiuni economice. O Hotărâre de Guvern adoptată miercuri înfiinţează o structură specială în cadrul Fiscului care se va ocupa exclusiv de recuperările de prejudicii aduse statului.

Executivul a modificat Hotărârea de Guvern care reglementează organizarea şi funcţionarea ANAF. Printre altele, a decis înfiinţarea Direcţiei generale de executări silite pentru cazuri speciale. Aceasta are ca atribuţii ducerea la îndeplinire a măsurilor asigurătorii şi executarea silită în cazurile care fac obiectul unor hotărâri judecătoreşti sau în cele stabilite prin ordin al preşedintelui ANAF. Noua Direcţie va şi valorifica bunurile sechestrate şi/sau confiscate în dosare penale.

Actuala direcție de executare silită cazuri speciale va prelua structurile teritoriale pentru mărirea gradului de recuperare a prejudiciilor stabilite de către instanţele judecătoreşti, creşterea gradului de valorificare a bunurilor confiscate şi aplicarea eficientă a sancţiunilor internaţionale.

Ultimele Știri

Related news