Premieră teatrală, la Pecica: „V-O DĂ VODĂ”, sau cum orice popor îşi are conducătorii pe care-i merită

 

 

Trupa de teatru „Thalia” va prezenta, în pemieră, joi, de la ora 19,00, la Casa de Cultură Pecica, spectacolul cu titlul „V-O DĂ VODĂ”, comedie într-un act. Spectacolul este realizat cu sprijinul Primăriei Orașului Pecica și al Consiliului Local și este inclus în programul Zilelor Orașului Pecica 2016.
Intrarea este liberă.

Coincidență sau nu, în plină campanie electorală, spumoasa piesă semnată Camelia Chifor scoate în evidență atitudini și mentalități din viața socio-politică a românilor. De acum și dintotdeauna. „V-O DĂ VODĂ, un text de râsu-plânsu, constituie, de fapt, o ilustrare a bătrânei zicale latinești, care spune că orice popor își are conducătorii pe care-i merită.
O societate ce adoptă principii incorecte atrage prăbușirea umanului într-un hău din care nu se mai zărește nicio rază. Lipsa adevărului, a valorii și a dreptății, creează un cerc vicios prin care se dezvoltă minciuna, răul generalizat și trădarea ca soluție”, ne spune Camelia Chifor, autorul piesei, dar și actriţa care o interpretează pe Doică.
Din distribuție fac parte Rodica Maria Popa (cea care semnează și regia spectacolului), Blazena Karkus (cea care şi-a pus amprenta pe decoruri), Dănuț Dumici, Carmen Ionela Cuţca, Cristian Mladin, Csaba Brezan, Doru Creiţar, Alexandru Secianschi, Crina Morariu , Ramona Horvath şi Claudiu Adrian Moscal (pian). Sunetul şi lumina sunt asigurate de Mircea Igrişan, iar costumele de Silvia Dumitru.

Trupa de teatru a orașului Pecica nu este la prima „abatere” de acest gen; a obişnuit să ofere spectacole în fiecare an, amintind aici de piesele „Flash-uri în cotidian” și „D’ale primăritului”, cel din urmă în colaborare cu actori ai Teatrului „Ioan Slavici” Arad.

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy