joi, martie 30, 2023

Preotul pensionar Gheorghe Petrișor a încetat din viață

Părintele Gheorghe Petrișor, fost preot în Parohia Galșa, Protopopiatul Lipova, a încetat din viață în seara zilei de marți, 28 februarie 2023, la vârsta de 75 de ani.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop vicar Emilian Crișanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Părintele Gheorghe Petrișor s-a născut la data de 16 august 1947, din părinţii Ileana şi Ioan, în satul Avram Iancu, județul Arad.

A urmat școala primară în satul natal, apoi liceul seral în orașul Petru Groza (Bihor), iar Facultatea de Teologie la Sibiu, licențiat în teologie în anul 1976. Tot în acest an s-a căsătorit cu Elisabeta, în 24 iulie 1976, împreună având 5 copii: Adrian, Sebastian, Ciprian, Ioana și Violeta.

A fost hirotonit preot în anul 1976 pentru Parohia Tăgădău unde a slujit 2 ani și jumătate, apoi numit preot în Parohia Beliu unde a slujit aproximativ 17 ani. Din anul 1993 devine preot paroh în satul Galșa de unde în noiembrie 2014 a ieșit la pensie. A  continuat să slujească în satul Galșa până în luna decembrie 2022 când starea de sănătate s-a agravat. A încetat din viață în ziua de marţi, 28 februarie 2023.

Programul slujbelor de pomenire și de prohodire

Trupul neînsuflețit al Părintelui Gheorghe Petrișor va fi depus în biserica parohială din Galșa, Protopopiatul Lipova.

Miercuri și Joi (1-2 martie), ora 19, se va săvârși slujba priveghiului.

Vineri, 3 martie, începând cu ora 9 se va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite iar de la ora 13, Slujba înmormântării.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăția Sa cea cerească împreună cu aleșii Săi!

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news