SPORTURI

Prima medalie pentru cadetele Secţiei de TENIS DE MASĂ a CSM Arad din acest an

 

Secţia de tenis de masă a CS M Arad a obţinut, o primă medalie în acest an. Mai exact, echipa feminină de junioare II (cadete, 13-15 ani) s-a ales cu bronzul la Campionatul Naţional pe echipe de la Buzău, rezervat acestei categorii de vârstă. În concursul din Crâng, cadetele CSM-ului arădean au obţinut următoarele rezultate: 3-0 cu Dumbrăviţa II, 3-1 cu Buzău II şi 1-3 cu Bistriţa (toate în grupă); 3-1 cu Craiova, în optimi; 3-1 cu Mediaş, în sferturi şi 2-3 cu Slatina, în semifinale. Andreea Craiu, Alesia Sferlea şi sârboaica Sara Radak au format echipa CSM Arad, medaliată cu bronz naţional.

„Un concurs greu, dar fetele au jucat bine şi şi-au făcut treaba. Craiu şi Sferlea, născute 2007, sunt în primul an la această categorie, iar fetiţa din Serbia, născută 2006, a jucat pentru prima oară la noi, deci a fost şi puţină presiune pe ea. Sunt mulţumit, este prima medalie pe acest an, ne pregătim în continuare pentru alte rezultate bune”-a declarat antrenorul echipei arădene, Cristian Dodean. Săptămâna viitoare urmează CN rezervat juniorilor I, de la Câmpulung.

Săptămână grea pentru Dana Dodean

Rămânând la tenis de masă dar la alt nivel,după superba calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, urmată de Openul Spaniei, arădeanca Daniela Dodean-Monteiro revine din nou acasă, la Lisabona, pentru a participa la Openul Portugaliei de tenis de masă, 2020 ITTF Challenge Plus. Jucătoarea legitimată la CSM Arad şi TT Metz va evolua în capitala lusitană doar în proba de simplu, unde va trebui să treacă de un tur preliminar pentru a avansa pe tabloul principal.

Aşadar, prima adversară a Danei Dodean, locul 136 mondial, va fi Daniely Rios (Puerto Rico), într-un meci programat joi, 13 februarie. Cu ușoare dureri la genunchi încă de la Openul Spaniei, din Granada, când nu a mai jucat în meciul din sferturi, Dodean a renunţat la proba de „dublu”.

De la Lisabona, Dodean va zbura direct în Austria, la Linz, unde echipa sa, TT Metz, dispută duminică, 16 februarie, manşa retur a sferturilor de finală din Champions League, în deplasare la Froschberg. În tur, echipa din Hexagon s-a impus cu 3-2 la general.

Cosmin Gherman, 14 februarie 2020 10:16