miercuri, martie 29, 2023

Primăria Municipiului Arad, agent electoral?

 

Urmărind constant activitatea Primăriei Arad, atât pe pagina de internet, cât şi pe pagina de facebook, am remarcat frecvenţa cu care această instituţie promovează imaginea personală a primarului, şi mai nou, a unuia dintre cei doi viceprimari. E normal ca cei doi oameni politici să fie asociaţi cu instituţia pe care o conduc, dar mi se pare extrem de deplasat ca o instituţie publică să se transforme într-un aparat de propagandă: 60% dintre materialele postate în luna septembrie pe pagina de facebook a Primăriei reprezintă distribuiri (share-uri) de pe paginile primarului Falcă şi a viceprimarului Bibarţ sau titluri în care apare numele celor doi. Am aruncat o privire pe pagina Primăriei Oradea, instituţie condusă de un om care chiar ar avea cu ce să se laude şi… surpriza. Numele primarului nu apare în nicio ştire din luna septembrie şi nu există niciun share de pe pagina lui sau a viceprimarilor. Dar cum cifrele sunt mereu cele mai relevante, să vedem cum e reflectată activitatea lunii septembrie pe cele două pagini amintitite:

Primăria Arad
Materiale postate în septembrie: 10
Share de pe paginile primarului/viceprimarului: 4
Articole în care primarul/viceprimarul apar in titlu: 2

Procentaj ştiri în care sunt promovaţi primarul/viceprimarul – 60 %

Primăria Oradea
Materiale postate în septembrie: 16
Share de pe paginile primarului/viceprimarului: 0
Articole în care primarul/viceprimarul apar in titlu: 1 (în care se anunţă reabilitarea a 20 km de reţele de termoficare- un fel de SF pentru noi)

Procentaj ştiri în care sunt promovaţi primarul/viceprimarul – 6 %

Şi din aceste comparaţii se vede diferenţa dintre cele două instituţii: una care se află în folosul cetăţenilor şi alta, în care politizarea excesivă se vede până şi în felul cum se promovează în online. Stimabililor care administraţi pagina Priamăriei Arad, mai aruncaţi din când în când o privire pe stema municipiului şi poate veţi realiza că vă aflaţi pe o cale greşită. Nu sunteţi în subordinea unui om sau a unui partid, ci în slujba unei comunităţi.

Ultimele Știri

Related news