luni, iunie 27, 2022

Primul gest de onoare al unui politician român în ultimii ani este făcut de ministrul Adrian Chesnoiu: „Mă retrag din funcția de ministru. Mă autosuspend din PSD. Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare”

Este primul gest de onoare al unui politician român în ultimii ani atunci când există suspiciuni cu privirea la săvârșirea unor infracțiuni. 

Deși este unul dintre cei mai performanți miniștri din actualul Guvern, ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu a intrat în vizorul DNA.

Conform DNA, Chesnoiu ar fi intervenit pentru a favoriza anumite persoane la concursurile de ocupare a unor funcții de conducere la Direcțiile agricole din Timiș și Caraș-Severin.

Reacție publică a ministrului Adrian Chesnoiu după ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut joi, 23 iunie, ridicarea imunității pentru a-l putea judeca pentru abuz în serviciu. 

Ministrul a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă!

În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.

De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!
Doamne ajută!”

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news