duminică, martie 26, 2023

„Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani” poate fi urmărit gratis, la Teatrul de Vară „Ethos”

 

Miercuri, 22 iunie, începând cu ora 20.00, pe scena Teatrului de Vară (str. George Barițiu, nr. 16) – un spectacol teatral de excepție: „Caramitru – Mălăele, câte-n lună și în stele”. Accesul publicului este gratuit. 

În seria celor mai în vogă producții teatrale ale ultimelor sezoane, spectacolul Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele vine la Teatrul de Vară din Arad în 22 iunie. Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin și o muzică desăvârșită, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin. Legende ale scenei românești, actorul Horațiu Mălăele și prietenul său de-o viață, marele Ion Caramitru, urcă pe scena Teatrului de Vara pentru încă o ediție de gală a celei mai aplaudate producții teatrale din ultimele sezoane: Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele.

Spectacolul este o excelentă provocare pentru doi maeștri rostitori de versuri, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale minții și colțuri secrete ale sufletului. Caramitru recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de umor – demonstrații de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita. Horațiu Mălăele rămâne un geniu comic care a demonstrat din plin că are la îndemână toate subtilitățile minții și ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei. „Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani”, așa cum îl descrie Ion Caramitru, neobositul Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitația de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte. „Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt”, spune Adrian Naidin. „Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune el.

Comunicat de presă – via Facebook

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news